Z liečivých prameňov rovno k volebným urnám. Sliač ponúka unikátny okrsok

6.6.2024 11:11

Kúpele Sliač vo Zvolenskom okrese budú mať počas sobotných volieb do Európskeho parlamentu opäť samostatný volebný okrsok. Informovala o tom manažérka marketingu kúpeľov Marcela Grácová.

20240323_volby24_kupele_sliac_08029734.jpg
Foto: TASR/Ján Krošlák

Dodala, že okrsok číslo sedem a samostatnú volebnú komisiu v hoteli Palace určilo mesto Sliač. Miestnosť pri recepcii bude otvorená v čase od 7.00 do 22.00 h. "Ubytovaní klienti tak budú mať možnosť voliť v našich priestoroch po preukázaní sa volebným preukazom, o ktorý požiadajú," objasnila.

Ako si vybaviť hlasovací preukaz?

Hlasovací preukaz si môžu vybaviť voliči, ktorí majú trvalý pobyt na Slovensku a v deň volieb do Európskeho parlamentu nebudú môcť voliť vo svojom volebnom okrsku. Požiadať oň je potrebné obec trvalého pobytu osobne alebo prostredníctvom splnomocnenej osoby. Posledný možný termín je piatok 7. júna v úradných hodinách obce.

Na Slovensku sa v sobotu 8. júna uskutočnia v poradí piate voľby do Európskeho parlamentu po vstupe SR do Európskej únie. Voliči rozhodnú o 15 poslancoch, ktorí budú zastupovať Slovenskú republiku v EP najbližších päť rokov. Kandiduje 22 politických strán a jedna koalícia.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok