Na juhu Nemecka to vrelo. Na politika zaútočil muž s nožom, utrpel zranenia. Páchateľa zadržali

5.6.2024 10:04 , Aktualizované: 5.6.2024 14:59

Na komunálneho politika z krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) v utorok večer zaútočili nožom v juhonemeckom meste Mannheim. Politik utrpel zranenia a páchateľa zadržali. Podľa vyšetrovateľov bol 25-ročný útočník prevezený na psychiatriu a podľa všetkého si nebol vedomý, že útočil na politika.

nôž útok
Foto: Profimedia (ilustračná fotografia)
ilustračná fotka

Incident sa odohral v utorok (4.6.) približne o 22.45 h SELČ. Polícia až v stredu ráno oficiálne potvrdila, že došlo k policajnej operácii.

Samotný napadnutý Heinrich Koch sa však podľa DPA domnieva, že útok bol politicky motivovaný. 

Konflikt pre strhávanie plagátu?

Podľa vyhlásenia okresnej organizácie AfD k incidentu došlo v blízkosti tržného námestia v Mannheime. Politik údajne prichytil pri čine osobu, ktorá tam strhávala plagáty. Po konfrontácii ho táto osoba napadla nožom, pričom utrpel rezné rany. Momentálne sa nachádza v nemocnici. Utrpel rezné rany. Zranenia muža neohrozujú na živote. 

Útok sa odohral len pár dní po tom, čo na mannheimskom námestí došlo k zrejme islamisticky motivovanému útoku nožom, ktorý si vyžiadal život jedného policajta. Na zhromaždenie protiislamskej pravicovej občianskej skupiny Pax Europa v Mannheime útočil v piatok nožom 25-ročný muž z Afganistanu, ktorý žije v Nemecku od roku 2014.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok