Rodičia nechali svoje tri deti na ulici hneď po narodení. Policajti ich našli v priebehu siedmich rokov

4.6.2024 15:25

Britská polícia objavila na východe Londýna opustenú novorodenú dievčinu, ktorej súrodenca našli policajti v podobnej lokalite v minulých rokoch. Ukázali to testy DNA predložené súdu, informovala stanica BBC.

dieťatko
Foto: Profimedia (ilustračná fotografia)

Dievča, ktoré dostalo meno Elsa, je podľa testov sestrou Harryho, ktorého ktosi odložil v septembri 2017 a ďalšie dievčaťa s menom Roman, ktorú stretol podobný osud v januári 2019.

Všetky tri deti boli objavené vo východolondýnskej časti Newham, Elsu a Romanu len niekoľko sto metrov od seba.

Londýnsky súd pre rodinné záležitosti pre výnimočnosť prípadu rozhodol, že publikácia informácií je vo verejnom záujme a povolil ju. Znalec na súde vyhlásil, že podľa testov má Elsa veľmi pravdepodobne rovnakého otca aj matku ako predošlé dve deti.

Na Elsu upozornil políciu muž venčiaci psa jednej januárovej noci, ktorá bola podľa BBC najchladnejšia z celého roka. Dievča bolo zabalené v uteráku a vložené do tašky. Mala stále pupočnú šnúru a podľa odhadov lekárov bola odložená asi hodinu po pôrode.

Bola síce silno podchladená, ale lekári ju dokázali zachrániť a teraz je v pestúnskej starostlivosti. Rodičov sa napriek výzvam polície zatiaľ nepodarilo vypátrať.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok