Šimečka: Smer zneužíva atentát na Fica na mobilizáciu pred eurovoľbami. Je tu jedinečná príležitosť zdolať túto stranu

3.6.2024 15:04

Smer-SD zneužíva atentát na predsedu vlády na mobilizáciu voličov v eurovoľbách, upozorňuje Progresívne Slovensko v tlačovej správe. Chcú zdiskreditovať opozíciu, desaťtisíce ľudí slušne protestujúcich aj vyše milión ľudí, ktorí nesúhlasia s politikou vlády. Nevkusné zneužívanie ohavného činu im však podľa všetkého funguje, myslí si predseda PS Michal Šimečka.

„Súboj o víťazstvo medzi PS a Smerom bude preto veľmi tesný, očakávame vysokú účasť. Chcem pozvať k voľbám všetkých ľudí, ktorí chcú, aby vyhralo proeurópske Slovensko. V sobotu si budeme vyberať medzi politikmi Smeru, ktorí ťahajú Slovensko preč z Európy, a politikmi PS ako Ľudovít Ódor, Ľubica Karvašová či Martin Hojsík, ktorí spravia všetko preto, aby nás v Európe udržali,” uviedol Šimečka. 

Rozhodujúca bude podľa predsedu PS účasť. „Už túto sobotu máme jedinečnú - a nadlho poslednú - šancu poraziť Smer vo voľbách. Príďte preto voliť a pozvite aj vašich známych. Zabojujme, aby vyhralo proeurópske Slovensko,” vyzval Šimečka.

Líder kandidátky PS do európskych volieb Ľudovít Ódor poukázal na priepastné rozdiely medzi Smerom a PS.

„Smer nás všetkými svojimi krokmi ťahá von z civilizovanej Európy smerom na východ. V PS chceme udržať Slovensko úspešné a proeurópske. Smer ide zároveň presne podľa manuálu autokratov a chce zlikvidovať alebo ovládnuť všetky inštitúcie v krajine. My spravíme všetko preto, aby sme ich nezávislosť ubránili,” zdôraznil Ódor.

Smeru nejde o mier, Ukrajinu chce nechať napospas Putinovmu režimu, doplnil Ódor.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok