Muž zabudol heslo ku svojej kryptopeňaženke, o pomoc požiadal hackerov. Po 11 rokoch sa mohol tešiť z nadobudnutých miliónov

4.6.2024 00:00

Muž stratil svoje heslo ku kryptopeňaženke, kde sa za ten čas nakumulovala nádherná suma. Až po 11 rokoch sa konečne podarilo prelomiť jeho heslo zásluhou hackerov. Celkový obnos peňazí tam bol v hodnote troch miliónov dolárov (takmer 2,8 milióna eur), píše portál zive.aktuality.sk.

BITCOIN-RAST2
Foto: ta3

Bol paranoidný

Keď muž menom Michael pred niekoľkými rokmi stratil prístup k svojmu krypto účtu, tak tam bolo pár tisíc dolárov v bitcoinoch. Medzičasom ich cena značne stúpla, píše portál zive.aktuality.sk.

Michael si nechal svoje prístupové heslo vygenerovať aplikáciou na spravovanie hesiel. Následne si ho uložil do zašifrovaného súboru. Podľa vlastných slov bol totiž v oblasti svojej bezpečnosti dosť paranoidný.

Problémy začali, keď bol súbor s heslom kompromitovaný a stratil tak k nemu prístup. Obrátil sa tak na hackera Joea Granda, ktorý už v minulosti pomohol v podobnej záležitosti.

Prípad sa však líšil, hacker premýšľal nad viacerými spôsobmi, ako heslo prelomiť. Na pomoc si radšej zavolal aj svojho kamaráta.

Hackeri strávili mesiace pokusmi prísť na Michaelovo heslo. Prišli na chybu v aplikácii na spravovanie hesiel, ktorú muž využil.

Správne kritériá

Aplikácia náhodne spájala vygenerované heslá s dátumom a časom na počítači používateľa. Program tak potom vygeneroval heslo.

Problém však spočíval v tom, že si Michael nepamätal presný čas vytvorenia hesla, píše web zive.aktuality.sk. Keby hackeri tieto údaje mali k dispozícii, rýchlo by vedeli celú záležitosť v prospech Michaela vyriešiť.

Napokon sa však podarilo nastaviť všetky kritériá, ktoré hackeri potrebovali, a zistili pôvodné heslo. Celá nešťastná situácia však skončila s úsmevom na perách a takmer tromi miliónmi dolárov na bankovom účte.

Pozrite si Štúdio ta3 z 29. februára o tom, ako cena bitcoinu stále rástie:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok