HC Košice oznámili prvé mená na nasledujúcu sezónu. Nechýbajú Chovan, Mikúš či Riečický

3.6.2024 11:00

Hokejové Košice prezradili na svojom webe prvé mená, ktoré budú klub reprezentovať v nasledujúcej sezóne. Oznámili to športový manažér oceliarov Gabriel Spilar spolu s trénerom Danom Cemanom.

hokej košice
Foto: TARS/František Iván

Príprava mimo Steel arény

V Košiciach budú pôsobiť brankári Dominik Riečický, Jaroslav Janus a Patrik Jurčák. Tam teda nedošlo k žiadnej zmene oproti poslednej sezóne, keď "oceliari" obsadili štvrté miesto.

Medzi obrancami nechýbajú Jakub Ferenc, Eduard Šedivý, Antonín Bartoš, Radek Deyl, Jakub Hudec a Alexei Dakhnovsky, píšu na svojom webe.

Z útočníkov sa v Steel aréne predstavia Michal Chovan, Marek Bartánus, Oliver Jokeľ, Matúš Havrila, Patrik Lamper, Patrik Rogoň, Tomáš Zigo, Tomáš Mikúš, Mário Lunter, Eduard Šimun a Jan Bartoš.

Z posíl prezradili útočníka Šimona Petráša, ktorý prišiel z Trenčína. V pozícii centra sa v drese Košíc predstaví aj Dávid Kohút, ktorý prestúpil z Prešova.

“Sme radi, že sa nám podarilo udržať pokope slovenských hráčov, navyše prichádzajú dvaja útočníci ako aj mladí hráči končiaci v juniorke. Čo sa týka ostatných hráčov a importov, sme v rokovaní aj s niektorými hráčmi z minulej sezóny, pravdepodobne pribudnú aj nové mená. Plánovanie samotnej prípravy nám skomplikovala rekonštrukcia Steel arény, z ktorej sa však z pohľadu jej prínosu tešíme. Máme naplánovaných niekoľko scenárov, ktoré, pevne verím, kvalitatívne naplnia naše potreby a zámery. S istotou vieme povedať, že prípravné zápasy odohráme na ľade iných klubov. Fanúšikom ďakujeme za trpezlivosť, mená ďalších posíl, ako aj program prípravy zverejníme hneď, ako budú potvrdené,” ozrejmil Spilar.

Káder podľa potvrdených informácií opúšťajú Vladimír Dravecký ml., Chase Berger a Hunter Fejes. Jens Olsson ukončil vo veku 39 rokov svoj profesionálnu kariéru, v ktorej odohral takmer 1 150 súťažných zápasov v šiestich európskych ligách, doplnil košický web.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok