Slovenské cesty v novom šate. Diaľničiari zvýraznia tempo prác na obnove vozoviek i mostov

3.6.2024 10:57

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) oznámila výrazné zvýšenie tempa prác na obnove vozoviek a mostov vo svojej správe. Pre tento rok plánuje opraviť celkovo 94 kilometrov ciest naprieč celým Slovenskom.

10062017Skalite_dialnica_05436128.jpg
Foto: TASR/Erika Ďurčová

Diaľničiari podľa prevádzkového riaditeľa NDS Rastislava Droppu plánujú do konca roka 2024 opraviť 43 kilometrov vozoviek na západnom Slovensku, 31 kilometrov na východnom Slovensku a takmer 20 kilometrov na strednom Slovensku. "Tento rok sme zvýšili nielen tempo, ale aj objem opráv slovenských diaľnic a rýchlostných ciest. Každý obnovený kilometer predstavuje investíciu do kvalitnejšej a pohodlnejšej každodennej dopravy ľudí na Slovensku," vysvetlil Droppa.

Opravy sa uskutočnia na viacerých úsekoch, vrátane diaľnic, rýchlostných ciest a ciest prvej triedy. Na západnom Slovensku budú obnovené úseky na diaľnici D2 pri Malackách, na D1 pri Trnave a na rýchlostnej ceste R1 pri Galante. Opravou prejdú aj poškodené povrchy pri hraničných priechodoch Jarovce, Čunovo a Brodské.

Na východnom a strednom Slovensku sa obnovia úseky na rýchlostnej ceste R4 pri Košiciach a na ceste I/16. Nová vozovka pribudne aj pri Liptovskom Mikuláši a Zvolene, informuje NDS v tlačovej správe.

Spolupráca s motoristami

Droppa zdôraznil, že pri prácach na cestách je nevyhnutná aj spolupráca motoristov. "Opravujeme jednotlivé úseky práve pre ich bezpečnejšiu jazdu. Len vďaka pozornosti a dbaniu na predpisy motoristov môžeme pracovať bezpečne," dodal. Upozornil tiež, že tento rok došlo už k štyrom nebezpečným situáciám, pri ktorých bolo ohrozených sedem zamestnancov a traja z nich boli zranení.

Okrem opráv vozoviek sa NDS tento rok pustila aj do komplexných opráv dvoch mostov s nadregionálnym významom. Aktuálne práce prebiehajú na moste D1/R1 pri Trnave a na moste Pustý Hrad pri Zvolene.

NDS sa tak snaží zlepšiť stav ciest a mostov po celom Slovensku, čím prispeje k bezpečnejšej a plynulejšej doprave pre všetkých motoristov.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok