Netradičná záľuba priniesla americkému páru veľký obnos peňazí. Polícia mu oznámila, že si ich môže nechať

3.6.2024 10:29

Newyorský pár, ktorý sa baví hľadaním predmetov pod vodou pomocou silných magnetov, z jazera v Queense vylovil trezor obsahujúci zhruba 100-tisíc dolárov (asi 92 303 eur) v stodolárových bankovkách. Informovala o tom televízna stanica NY1, ktorej dvojica poskytla rozhovor.

queens lake
Foto: DPIE/John Spencer

Začali počas pandémie

James Kane a Barbie Agostiniová do jazera v parku Flushing Meadows v Queense vhodili povraz s magnetom a vylovili trezor. Po jeho otvorení na veľké prekvapenie zistili, že je plný stodolárových bankoviek v odhadovanej celkovej hodnote 100-tisíc dolárov.

Pár sa koníčku, ktorému prezýva "lov pokladov pre chudobných", začal venovať počas pandémie covidu-19. Medzi ich ďalšie nálezy patria strelné zbrane z 19. storočia, granáty z obdobia druhej svetovej vojny či dokonca motocykel. Zároveň nejde o prvý trezor, ktorý vylovili, ale nikdy v ňom nebola takto vysoká suma.

Po náleze pár kontaktoval políciu. Tá im následne oznámila, že si peniaze môžu nechať, keďže nezistila spojitosť so zločinom, povedal pár v rozhovore so stanicou NY1.

Agostiniová v tejto súvislosti doplnila, že trezor "bol evidentne kradnutý", ale polícia nemala ako zistiť, komu patril, keďže neobsahoval žiadne doklady, aby mohla kontaktovať pôvodného majiteľa.

"V minulosti sme našli veľa trezorov," uviedol Kane. "Potom som videl, koľko tam je, a povedal si, že to nie je možné," priblížil.

"Vytiahli sme to a boli tam zatratené štôlne stodolaroviek," dodal s tým, že peniaze boli premáčané a do značnej miery zničené.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok