Nitrianski rytieri ovládli ďalšie derby. Pred rekordnou návštevou si zabezpečili postup do play-off

3.6.2024 08:51

Nitra Knights zdolala v 8. kole Snapbacks ligy Bratislavu Monarchs 20:3.

 Snapbacks liga
Foto:

Priebeh zápasu

Skóre síce hovorí o jednoznačnom víťazstve Nitry, ale Bratislava svojho súpera potrápila. Prvá štvrtina nepriniesla body žiadnemu tímu. Tá druhá priniesla 3 body Bratislavčanom za field-goal.

V druhom polčase to bola pesnička len jedného tímu. Už po 50 sekundách hry dosiahol touchdown Ľuboš Paprčka. 

V poslednej štvrtine rytieri potvrdili svoju dobrú formu. Najprv defenzíva Nitry zalahnutím voľnej lopty súpera, tzv. vybovojovaním fumble, sa dostala do útočnej série, na ktorej konci dosiahol touchdown Pavol Horník a zvýšil na 13:3.

Nitrania odvrátili aj ďalší útok súpera, a tak sa mohli rytieri presunúť do útočnej fázy, ktorá vyvrcholila touchdownom Ľuboša Paprčku 20 sekúnd pred koncom stretnutia. Paprčka svojím druhým touchdownom v dueli upravil konečné skóre na 20:3.

Nitra Knights zvíťazila už v štvrtom vzájomnom zápase v rade s Bratislavou Monarchs. Rytieri si týmto dôležitým víťazstvom vybojovali účasť v play-off.

Viac ako tisíc divákov

Slovenské derby sledovalo 1 353 divákov, čo je najvyššia domáca návšteva v histórii amerického futbalu v Nitre. Zverenci Nicka Snidera sa na domácom trávniku predstavia najbližšie do v nedeľu 16. júna s českým Znojmom.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok