Prešovskí hádzanári získali svoj 18. titul. Považskú Bystricu zdolali v 5. finále

1.6.2024 21:50

Hádzanári Tatrana Prešov získali 18. titul v slovenskej extralige. V rozhodujúcom piatom finálovom zápase zdolali MŠK Považská Bystrica 22:16, v sérii triumfovali 3:2 na zápasy. Na pomyselnom tróne vystriedali práve svojho finálového súpera.

hadzana21_1_6_2024047345.jpg
Foto: TASR/František Iván
Na snímke hádzanári Prešova sa tešia po zisku 18. titulu po rozhodujúcom piatom finálovom zápase play off Niké Handball Extraligy mužov Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica v Prešove 1. júna 2024.

Hráči Považskej Bystrice nenadviazali na víťazstvo o 13 gólov z predošlého duelu a napokon aj v piatom finálovom zápase triumfoval domáci tím. Prešovčania odplatili súperovi vlaňajšiu finálovú prehru.

Priebeh zápasu

Lepší štart do rozhodujúceho zápasu mali hostia, ktorí sa v úvode dostali do tesného vedenia. V 4. minúte za stavu 1:2 vypadla elektrina v časti haly vrátane osvetlenia nad palubovkou. Výpadok trval približne 20 minút, po ktorých hostia nadviazali na sľubný štart a Ďuriš im vrátil dvojgólový náskok - 2:4. Potom sa však Prešovčania rozbehli a od stavu 4:5 dominovali. Od 13. do 28. minúty nedovolili hosťom ani raz skórovať a v 28. minúte už viedli o sedem gólov 12:5. Na presvedčivom náskoku domácich mal veľkú zásluhu najmä Hernandez, ktorý strelil v prvej polhodine päť gólov.

Prešovčania v druhom polčase ťažili z výrazného náskoku, no hosťom sa z neho darilo ukrajovať. Od stavu 16:9 strelili tri góly po sebe a aj zásluhou dôslednejšej defenzívy znamenal gól Živkoviča nádejný stav 16:12. Davidovič však krátko na to vrátil Prešovu päťgólový náskok a hostia sa už na Prešovčanov nedotiahli.

Témy: hádzaná Tatran
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok