Rusko spôsobilo škody v piatich regiónoch Ukrajiny. Pre masívny útok museli vzlietnuť spojenecké stíhačky

1.6.2024 10:23

Rusko v noci na sobotu podniklo rozsiahly útok na ukrajinskú energetickú infraštruktúru. Spôsobil škody v piatich regiónoch krajiny, informovala dnes ráno energetická skupina DTEK. Rusko nasadilo proti Ukrajine desiatky rakiet a útočných dronov. Poľské a spojenecké stíhačky vzlietli proti Ukrajine kvôli masívnemu útoku, uviedla poľská armáda.

Rusi poškodili energetické zariadenia v Záporožskej, Dnepropetrovskej, Doneckej, Kirovogradskej a Ivano-Frankovskej oblasti. „Ide o šiesty masívny útok na energetickú infraštruktúru za posledných 2,5 mesiaca,“ uviedol DTEK. Dve tepelné elektrárne boli vážne poškodené.

Útoky Ruska

Podľa denníka Ukrajinska pravda šéf administratívy Záporožskej oblasti Ivan Fedorov informoval, že Rusi v noci na dnes podnikli rozsiahly útok na Záporožie a zasiahli jedno zo zariadení energetickej infraštruktúry. Poškodených bolo aj viac ako 20 obytných domov a rôzne verejné budovy.

Doprava cez priehradu na Dnepri bola prerušená. Nikto nebol zranený.

Ukrajina v pohotovosti

Ukrajinská štátna pohotovostná služba uviedla, že v Ivano-Frankovskej oblasti vypukol na zasiahnutom pozemku požiar, ktorý zachvátil asi 400 metrov štvorcových.

Neboli hlásené žiadne zranenia. K požiaru na bližšie nešpecifikovanom objekte kritickej infraštruktúry došlo aj vo Vinnickej oblasti. Spôsobili ho trosky zo zostreleného dronu.

Pozrite si archívnu reportáž z 27. apríla 2024 o tom, ako Rusko útočilo na ďalšie energetické infraštruktúry.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok