FOTO/VIDEO: Prezidentku prijal vo Vatikáne pápež. Prezradila, čo silné odkázal ľuďom na Slovensku

1.6.2024 09:08 , Aktualizované: 1.6.2024 16:07

Prezidentku Zuzanu Čaputovú v sobotu (1.6.2024) prijal vo Vatikáne pápež František na osobnej audiencii.

Vyjadrenie prezidentky

"Je to vždy skvelá a krásna príležitosť môcť sa rozprávať so Svätým otcom," povedala prezidentka. Františkovi poďakovala aj za jeho slová podpory, ktoré poslal po atentáte na premiéra SR Roberta Fica.

Pozrite si stretnutie Zuzany Čaputovej a troch matiek s pápežom Františkom.

Situácia na Slovensku je podľa prezidentky ťažká a ľudia majú obavy, preto považuje za dôležité poslať im posolstvo z Vatikánu.

"Je prirodzené, že sme rozdielni, napriek tomu sa spolu rozprávajte a hľadajte medzi sebou pokoj. Pokoj, je krehká kvetina," citovala prezidentka pápežov odkaz.

Celý brífing Zuzany Čaputovej a matiek detí si môžete pozrieť vo videu nižšie.

Stretnutie s pápežom

"Veľmi si želám, aby tento odkaz na Slovensku zarezonoval, aby sa premenil do reality... Dôležité je, aby sme o pokoji menej kázali druhým, ale predovšetkým ho prežívali sami v sebe," dodala.

Prezidentka pripomenula, že počas jej päťročného mandátu išlo o jej štvrté stretnutie s pápežom Františkom. "Aj počas dnešného stretnutia sme spomínali na jeho úžasnú návštevu na Slovensku v roku 2021," uviedla.

Kto je vo Vatikáne s prezidentkou

Prezidentku sprevádzajú aj matky troch dievčat, ktoré tragicky zahynuli pri aprílovej nehode autobusu v Spišskom Podhradí, keď cestovali na diecézne stretnutie mládeže.

Prezidentka im účasť na audiencii ponúkla na osobnom stretnutí počas návštevy Starej Ľubovne, aby tak aspoň čiastočne pomohla k zmierneniu ich bolesti zo straty najbližších.

Podľa prezidentky by mohla jej rozlúčková návšteva Vatikánu znova oživiť a pripomenúť pápežove posolstvá pokory, porozumenia a vzájomnej tolerancie, ktoré zanechali silnú stopu počas jeho historickej návštevy Slovenska v roku 2021. 

ta3 je na mieste, o ceste do Vatikánu nám viac povedala redaktorka Andrea Simančíková v živom vstupe.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok