Zeman je presvedčený, že atentát v Česku je len otázka času. Je tu celý rad bláznov, povedal exprezident

Podľa bývalého prezidenta ČR Miloša Zemana dôjde k atentátu aj v Českej republike. Zeman to vyhlásil v rozhovore pre Parlamentní listy. Povedal aj to, že neverí teórii osamelého vlka, teda že atentátnik, ktorý strieľal na premiéra Roberta Fica, pôsobil sám.

Miloš Zeman
Foto: TASR - Pavol Zachar

“Robert Fico je môj priateľ. Zdôrazňujem, že nie politický priateľ, ale skutočný ľudský priateľ. Neverím mýtu o osamelom strelcovi, pretože si myslím, že treba skúmať korene akéhokoľvek činu. A medzi hlavné korene tohto činu patrí nenávistná atmosféra voči Robertovi Ficovi, ktorá bola vytváraná ako médiami, tak niektorými politikmi,“ povedal Zeman pre český web Parlamentní listy.

Spomenul, že hoci je laik, ochranka premiéra Fica si na základe mnohých expertíz počínala neprofesionálne.

Blázni v českej populácii

Podľa bývalého prezidenta skôr alebo neskôr k atentátu v Českej republike veľmi pravdepodobne dôjde. Ako uviedol, “v českej populácii je celý rad bláznov a niektorí z nich sú dokonca vybavení strelnou zbraňou“. Tiež kritizoval české médiá, o ktorých si myslí, že podnecujú nenávisť v spoločnosti.

Pozrite si exkluzívny rozhovor s Milošom Zemanom a Robertom Ficom, ktorý ta3 vysielala pred pred prezidentskými voľbami.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok