Djokovič úspešne vykročil za obhajobou titulu. Zvíťazil nad domácim Francúzom

29.5.2024 09:11

Srbský tenista Novak Djokovič úspešne vykročil za obhajobou titulu na grandslamovom turnaji Roland Garros. V 1. kole zvíťazil na parížskej antuke ako nasadená jednotka nad domácim Francúzom Pierreom-Huguesom Herbertom 6:4, 7:6 (3), 6:4. Jeho ďalším súperom bude vo štvrtok Španiel Roberto Carballes Baena.

Djokovic
Foto: TASR/AP

Srb mal zápas pod kontrolou, svojho súpera pochválil:

"Myslím si, že Pierre podával veľmi dobre, najmä v druhom sete, ale aj v treťom. Bol som v komplikovanej situácii, pretože som nevedel nájsť správnu pozíciu na vrátenie jeho podania, takže bolo veľmi dôležité zostať sústredený. Ak by vyhral druhý set, bol by to iný zápas," citoval oficiálny web turnaja.

Obhajoba titulu

Nór Casper Ruud, dvojnásobný finalista z rokov 2023 a 2022, zdolal pozícii nasadenej sedmičky Brazílčana Felipeho Meligeniho Rodriguesa Alvesa 6:3, 6:4, 6:3. Ďalej ide aj Argentínčan Tomas Martin Etcheverry nasadený ako číslo 28 po triumfe 3:6, 6:1, 6:2, 6:4 nad domácim Francúzom Arthurom Cazauxom.

Jasne prekonal úvodnú prekážku Austrálčan Alex de Minaur, v pozícii nasadenej jedenástky si poradil s Američanom Alexom Michelsenom 6:1, 6:0, 6:2. Michelsenov krajan Taylor Fritz ako turnajová dvanástka vyradil argentínskeho antukového špecialistu Federica coriu 2:6, 6:2, 6:1, 6:2. Trinásty nasadený Dán Holger Rune zdolal Brita Daniela Evansa trikrát 6:4.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok