Muž sa psychicky zrútil, pár podvodníkov ho pripravil o dom aj o 100-tisíc eur. Pred súdom si vypočuli výšku trestu

28.5.2024 09:30 , Aktualizované: 28.5.2024 17:13

Pár podvodníkov obral dôchodcu z Gelnice o rodinný dom a desiatky tisíc eur. Okresný súd v Spišskej Novej Vsi odsúdil Igora Bandiho na 6 rokov a 8 mesiacov a Luciu Bandyovú na 6 rokov. Rozsudok ešte nie je právoplatný. Obžalovaní sa zatiaľ nevyjadrili, či sa odvolajú.

O prípade sa dozvedeli orgány činné v trestnom konaní len vďaka všímavosti susedov. 64-ročného muža dostalo konanie páchateľov na pokraj psychického zrútenia.

Začalo sa to tým, že si k nemu prišli po staré oblečenie. Neskôr ho požiadali, aby im požičal peniaze. Najprv menšie sumy a potom stále väčšie a väčšie. Pán Štefánik im spolu požičal takmer 100-tisíc eur. Súd však uznal len 83-tisíc, lebo na zvyšok sumy neboli presvedčivé dôkazy.

poškodený dôchodca Foto: ta3/Jozef Slivenský Poškodený dôchodca z Gelnice

Prišiel o dom, psychicky sa zrútil

Keď už chcel, aby mu peniaze vrátili, Lucia Bandyová a Igor Bandi si vymysleli príbeh, že mu peniaze vrátia potom, ako vykonajú akúsi finančnú transakciu, na čo však potrebujú formálne vlastniť rodinný dom.

Požiadali ho, aby na nich na pár dní dom prepísal. Pán Štefánik to urobil, avšak dom mu nik nevrátil. Zmenu majiteľa si v katastri náhodou všimli susedia a hneď do prípadu zaangažovali políciu a právnikov.

Bandyová a Bandi sa do domu medzičasom chceli nasťahovať. Zabránilo tomu však neodkladné opatrenie súdu. Páchatelia skončili vo vyšetrovacej väzbe.

Prípad šokoval, najmä tým, čoho sú niektorí ľudia schopní voči bezbranným ľuďom. Poškodený pán Štefánik skončil hospitalizovaný na psychiatrickom oddelení a všetky tieto udalosti znášal veľmi ťažko.

Obvinený pár prichádza na súd:

Témy: Podvod Sud

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok