Calzona nominoval 32 hráčov na tohtoročné ME. V zozname figurujú viaceré očakávané mená

27.5.2024 17:25 , Aktualizované: 27.5.2024 19:32

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona nominoval na hlavnú fázu prípravy na tohtoročné ME 32 hráčov. Figurujú medzi nimi aj obrancovia Milan Škriniar, Dávid Hancko či stredopoliar Stanislav Lobotka a v zozname je aj Juraj Kucka, ktorý mal zdravotné problémy. Konečnú nomináciu na európsky šampionát zverejnia 7. júna.

Prípravné stretnutia

Po prípravnom kempe v Šamoríne pre hráčov, ktorým sa sezóna skončila skôr, prichádza hlavná fáza - prípravný kemp na EURO v rakúskom Bad Erlachu. Slováci odohrajú krátko pred odchodom na ME 2024 do Nemecka dve prípravné stretnutia - v stredu 5. júna vo Wiener Neustadte proti San Marínu a v nedeľu 9. júna v Trnave proti Walesu.

Tréner Calzona rozhodne 7. júna o záverečnej nominácii 26 hráčov, ktorí pocestujú na kontinentálny šampionát. V kádri na kemp v Rakúsku sú aj debutanti Dominik Hollý, Matúš Kmeť a Tomáš Rigo.

Odlet ich čaká už onedlho

Slováci odletia do dejiska 11. júna dopoludnia. Turnaj odštartujú 17. júna vo Frankfurte proti favoritovi E-skupiny Belgicku, ďalej ich čaká Ukrajina v Düsseldorfe (piatok, 21. júna) a s Rumunskom sa stretnú opäť vo Frankfurte (streda, 26. júna).

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok