Pod vplyvom vrazil autom do davu ľudí na párty a ušiel. Muža zo Sabinova vzali do väzby a hrozí mu vysoký trest

27.5.2024 12:54 , Aktualizované: 27.5.2024 15:16

V sobotu v Červenej Vode v okrese Sabinov narazil do ľudí na gulášovej párty 59-ročný vodič a z miesta činu ušiel. Polícia ho obvinila z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia spáchaného v súbehu s trestnými činmi neposkytnutia pomoci a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Cervena Voda vodic vrazil do davu ludi
Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

Informovala o tom hovorkyňa krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Počas spoločenskej akcie Sabinovčan s osobným autom na viacerých miestach narazil do ľudí, pričom v troch prípadoch išlo o maloleté osoby. Záchranári počas víkendu informovali, že zranených bolo šesť ľudí, z toho boli tri deti, ktoré utrpeli najvážnejšie zranenia.

Hrozí mu doživotie

"Zranenia všetkých si vyžiadali lekársku pomoc. Vodič bez toho, aby poskytol pomoc zraneným osobám, z miesta ušiel. Policajná hliadka ho v krátkom čase na ulici Priemyselná štvrť vypátrala a bol obmedzený na osobnej slobode. Muž bol podrobený dychovým skúškam, výsledky všetkých presiahli dve promile," priblížila Ligdayová s tým, že muž bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia.

Prípad rieši prešovský krajský policajný vyšetrovateľ, ktorý podľa jej slov vykonáva všetky potrebné procesné úkony. Mužovi v prípade preukázania viny hrozí odňatie slobody na 20 až 25 rokov alebo až na doživotie.

Podľa informácií tvnoviny.sk bude vodič stíhaný väzobne. Výsluch trval zhruba päť minút, muž odmietol vypovedať. Povedal však, že svoj čin ľutuje.

Pozrite si reportáž o nehode autobusu v Spišskom Podhradí, pri ktorej zomreli tri dievčatá:

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok