Hokejová horúčka v susednom Česku: Obchodný reťazec zatvorí svoje pobočky skôr, aby zamestnanci mohli sledovať finále

26.5.2024 10:57

Svojim zamestnancom chcú dopriať, aby mohli sledovať hokej a užívať si čarovný okamih, keď český národný tím bude hrať finále proti Švajčiarom. Česi tak po jedenástich rokoch majú šancu stať sa tímom, ktorý zvíťazí ako hostiteľská krajina turnaja. Naposledy sa to podarilo Švédom v 2013, keď Tri korunky zdolali Švajčiarsko, pričom finálový zápas sa odohral práve vo švédskom hlavnom meste.

Český národný tím
Foto: AP Photo/Petr David Josek

Hokejová horúčka u našich susedov

Štandardný čas, kedy obchodný reťazec Penny zatvára svoje predajne, je v rozmedzí od 20.00 hod. do 22.00 hod., v závislosti od konkrétneho mesta. Dnes (26.5.) budú však všetky predajne v susednom Česku zatvorené už o 19.00 hod.

"Chceme svojim zamestnancom umožniť, aby spolu s miliónmi ďalších českých fanúšikov mohli sledovať finále hokejových majstrovstiev sveta, do ktorého sa po výbornom výkone v semifinále reprezentácia prebojovala," uviedol reťazec podľa CNN Prima News.

Generálny riaditeľ spomínaného reťazcu tvrdí, že je presvedčený, že zákazníci toto rozhodnutie pochopia. "Naši zamestnanci im budú k dispozícii ochotne do devätnástej hodiny. A potom sa už všetci môžeme chystať fandiť našim hokejistom vo veľkom finále," povedal Naegele.

Českí hokejisti si o majstrovský titul zahrajú po štrnástich rokoch. Sily si zmerajú so Švajčiarmi, ktorí v semifinále zdolali Kanadu.

Témy: ms 2024 finále
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok