VIDEO: Požiar v indickom zábavnom centre má najmenej 27 obetí vrátane detí. Počet môže stúpať

25.5.2024 19:15 , Aktualizované: 26.5.2024 07:14

Najmenej 27 ľudí, väčšinou detí, zahynulo po tom, ako v zábavnom parku v západoindickom meste Rádžkot v štáte Gudžarát vypukol mohutný požiar. Situácia je podľa polície už pod kontrolou a prebieha záchranná operácia.

V dvojposchodovej budove v parku sa v čase vypuknutia požiaru nachádzalo viac ako 300 osôb. "Ľudia uviazli v pasci, pretože sa zrútila dočasná konštrukcia zariadenia v blízkosti vchodu, čo im sťažilo únik," uviedol jeden zo svedkov.

Na záberoch bolo vidieť, ako hasiči odstraňujú trosky budovy, ktorá sa podľa miestnych médií využívala na bowling, motokáry a trampolíny. Likvidácia požiaru trvala takmer hodinu, pričom zranených prevážal do nemocnice približne tucet sanitiek.

Požiar podľa serveru denníka Hindustan Times prepukol popoludní miestneho času v centre v meste Rádžkót. Na záberoch z miesta bolo vidieť mohutné plamene a husté oblaky dymu. Požiar zničil celú budovu centra, pri ktorom zasahuje rad hasičov a záchranárov.

Na nešťastie reagoval aj indický premiér Naréndra Módí, ktorý na X uviedol, že ho požiar veľmi rozrušil a je v myšlienkach s ľuďmi, ktorí prišli o blízkych.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok