Zvolený prezident Pellegrini by mal dostať zabezpečené bývanie. Chce si počkať na odporúčania úradu pre ochranu ústavných činiteľov

25.5.2024 08:24

Zvolený prezident Peter Pellegrini bude rešpektovať odporúčania úradu pre ochranu ústavných činiteľov v súvislosti s jeho bývaním počas výkonu prezidentského mandátu, uviedla to jeho hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková.

Peter Pellegrini
Foto: TASR/Jakub Kotian

"Zvolený prezident Peter Pellegrini aktívne komunikuje s úradom pre ochranu ústavných činiteľov v súvislosti s jeho bývaním počas výkonu mandátu. Plne bude rešpektovať ich odporúčania," uviedla Medveď Macíková. Pellegrini sa úradu ujme 15. júna počas slávnostnej inaugurácie.

Bývanie prezidenta

Potrebu riešenia otázky bývania troch najvyšších ústavných činiteľov otvoril v uplynulých dňoch minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Plánuje o tom komunikovať s Kanceláriou Národnej rady SR, Kanceláriou prezidenta SR a Úradom vlády SR.

Minister považuje za nemysliteľné, aby traja najvyšší ústavní činitelia nemali zabezpečené bývanie spĺňajúce určité bezpečnostné predpisy.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok