Kaolícia sa nedohodla na novom predsedovi parlamentu. Chcú počkať na nástup nového prezidenta, uviedol Raši

24.5.2024 15:16

Koaliční partneri sa zatiaľ nedohodli na tom, že spoločným kandidátom na predsedu Národnej rady bude podpredseda Hlasu-SD Richard Raši. Po piatkovom zasadnutí predsedníctva Hlasu-SD to potvrdil Raši. Dodal, že koaličná rada k tejto téme nezasadala.

Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) počas tlačovej konferencie po skončení 35. rokovania vlády SR
Foto: TASR/Jakub Kotian
Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD) počas tlačovej konferencie po skončení 35. rokovania vlády SR 23. mája 2024 v Bratislave.

"Počkáme, čo bude po nástupe nového prezidenta Petra Pellegriniho a určite si znovu sadneme k rokovaciemu stolu," povedal Raši novinárom o situácii v koalícii.

Voľba po inaugurácii prezidenta

Nový šéf parlamentu by sa mal voliť po inaugurácii prezidenta. V koaličnej zmluve patrí miesto predsedu parlamentu Hlasu-SD. Strana trvá na tom, že pomery v parlamente sa nijako nezmenili a post má patriť Rašimu.

Miesto predsedu NR SR sa uvoľnilo po víťazstve Pellegriniho v prezidentských voľbách. Hlas-SD nominoval do funkcie Rašiho. Premiér Robert Fico (Smer-SD) v apríli povedal, že nomináciu rešpektuje, naďalej si však myslí, že pre stabilitu vládnej koalície by bolo lepšie, keby bol predsedom NR SR Andrej Danko ako šéf koaličnej SNS.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok