Prepadla sa terasa reštaurácie. Pri nešťastí zahynuli najmenej štyria ľudia

24.5.2024 06:44 , Aktualizované: 24.5.2024 11:50

Pri zrútení terasy baru na Malorke zomreli dvaja zamestnanci baru, 23-ročná Španielka a 44-ročný Senegalec, a dve mladé nemecké turistky, uviedla podľa agentúry AFP miestna polícia.

Výzva na ticho

Pri čiastočnom zrútení budovy prímorskej reštaurácie v letovisku Playa de Palma na španielskom ostrove prišli o život dve mladé nemecké ženy vo veku 20 a 30 rokov a tiež dvadsaťtriročná španielska zamestnankyňa baru a štyridsaťštyriročný muž zo Senegalu, uviedla polícia.

Z ďalších 16 zranených je ich sedem v kritickom stave, zvyšných deväť sa nachádza s ťažkými zraneniami mimo ohrozenia života, píše agentúra DPA.

Podľa španielskych médií sa okolo štvrtkových 20.00 h zrútila terasa dvojposchodovej reštaurácie Medusa Beach Club, ktorá sa nachádza na pobrežnej promenáde letoviska Playa de Palma, ktoré leží pri hlavnom meste ostrova Palma de Mallorca.

Väčšina ľudí postihnutých nešťastím sú cudzinci a turisti, povedal miestnym médiám šéf hasičov Eder García.

Príčina nešťastia sa vyšetruje, ale podľa hovorcu miestnej polície sa terasa mohla zrútiť pre nadmernú hmotnosť na nej. Podľa BBC sa ľudia prepadli dole na miesto, kde boli zákazníci a pracovníci reštaurácie.

Záchranári potom prehľadávali trosky, lebo panovali obavy, že v nich mohli uviaznuť ďalší ľudia. Úrady preto vyzvali všetkých v okolí na ticho, aby záchranári mohli počuť hlasy preživších.

Španielsky premiér Pedro Sánchez vyjadril sústrasť rodinám obetí a zaželal skoré uzdravenie zraneným. Vláda je podľa neho pripravená vyslať miestnym úradom potrebnú pomoc.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok