Slováci nezvládli štvrťfinálový zápas s Kanaďanmi. Po porážke 3:6 končia na svetovom šampionáte

23.5.2024 15:27 , Aktualizované: 23.5.2024 22:36

Slovensko sa v štvrťfinále stretlo s Kanadou. Duel sa hral od 16:20 v pražskej O2 aréne. Naposledy sa slovenskí hokejisti stretli s Kanadou na majstrovstvách sveta v roku 2023, kedy sme prehrali po nájazdoch.

Slovenskí hokejoví reprezentanti vypadli na 87. majstrovstvách sveta vo štvrťfinále. Vo štvrtkovom súboji v Prahe podľahli Kanade 3:6. Obhajca titulu postúpil do semifinále deviatykrát v rade, meno súpera sa dozvie až po večerných zápasoch. Slováci obsadia na šampionáte siedme alebo ôsme miesto, závisieť to bude od výsledku stretnutia Švédsko - Fínsko.

Priebeh zápasu

Kanaďania položili základ triumfu dvoma rýchlymi gólmi v úvode stretnutia. Peter Cehlárik ešte v prvej tretine znížil, keď si puk po jeho nahodení zrazil do vlastnej siete Brandon Hagel, no favorit v 24. minúte opäť odskočil na dvojgólový rozdiel a v tretej časti poistil náskok dvoma zásahmi v priebehu 20 sekúnd. Slovenskí reprezentanti dokázali skorigovať zásluhou Miloša Kelemena a Mareka Hrivíka, záverečné slovo mal však Nick Paul, ktorý svojím druhým gólom v zápase spečatil do prázdnej bránky na konečných 6:3.

Slováci čakajú na prienik medzi najlepšiu štvorku na MS od roku 2012, vo štvrťfinále hrali po dvoch rokoch. Na tohtoročnom šampionáte v Česku dosiahli vyrovnanú bilanciu, v ôsmich súbojoch vybojovali tri víťazstvá za tri body, jedno po predĺžení (nad USA 5:4 pp), raz prehrali po nájazdoch (s Lotyšskom 2:3 sn) a trikrát v riadnom hracom čase.

Slovensko - Kanada 3:6

Za Kanadu strelili góly McCann, Dubois, Paul (2), Guenther, Tanev. Za Slovensko skórovali Cehlárik, Kelemen a Hrivík.

Od roku 1994 slovenskí hokejisti v riadnom hracom čase zdolali Kanaďanov dokopy deväťkrát z 34 zápasov.

Vo videu nižšie si môžete pozrieť, aká je atmosféra v podniku na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Slovenskí hokejoví reprezentanti nastúpili vo štvrťfinálovom zápase MS v Prahe proti Kanade v bránke so Samuelom Hlavajom. V zostave chýbal Martin Pospíšil, ktorému šampionát predčasne ukončilo zranenie. V strede tretieho útoku ho nahradil Viliam Čacho. Tréneri poslali do hry 13 útočníkov a iba siedmich obrancov.

Ako trinásty útočník bol uvedený Martin Faško-Rudáš, do zostavy sa nezmestil obranca Andrej Golian. Po jednozápasovej absencii sa do zostavy vrátil center Marek Hrivík, ktorý mal v prvom útoku na krídlach opäť Petra Cehlárika a Juraja Slafkovského. Hlavajovi, ktorý bol po základnej fáze líder brankárskych štatistík šampionátu s 93,94-percentnou úspešnosťou zásahov, kryl na striedačke chrbát Stanislav Škorvánek.

Zostavy tímov

Tímy vykorčuľovali na ľad pražskej O2 arény v týchto zostavách:

Kanada: Binnington - Parayko, Power, Oleksiak, Byram, Severson, Guhle, Zellweger - Mercer, McBain, Tanev - Dubois, Tavares, Hagel - Guenther, Paul, McCann - Mangiapane, Cozens, Bunting - Bedard

Slovensko: Hlavaj - Fehérváry, Čerešňák, Ivan, Nemec, Koch, Grman, Gajdoš - Slafkovský, Hrivík, Cehlárik - Hudáček, Cingel, Tatar - Kelemen, Čacho, Regenda - Daňo, Sukeľ, Kudrna - Faško-Rudáš

V príspevku nižšie si môžete pozrieť zostavu slovenskej reprezentácie.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok