Fanúšikovia zostali okradnutí a sklamaní. Podvodníci z nich vytiahli pred jediným zápasom na MS v hokeji cez 40-tisíc eur

22.5.2024 16:31

Utorkový zápas medzi Kanadou a Českom prilákal stovky fanúšikov v dobrej viere, že si dokážu kúpiť vstupenky mimo oficiálne kanály. Nakoniec však museli s políciou riešiť to, že ich o peniaze obrali falošní predajcovia. Informoval portál Novinky.cz.

Lístky MS v hokeji 2019
Foto: TASR/František Iván
Ilustračná snímka.

Česká reprezentácia odohrala zápas s Kanadou v poslednom zápase skupinovej fázy. Podľa informácii portálu Novinky.cz sa záverečný duel základnej fázy stal rekordným v počte podvedených ľudí, ktorí nakúpili lístky mimo oficiálne kanály.

"Bolo ich naozaj veľké množstvo, či už fanúšikov priamo na mieste, ktorí už pred začiatkom stretnutia hlásili policajtom falošné vstupenky, alebo tí, ktorí nám doteraz posielajú e-maily s oznámeniami o falošných vstupenkách," informovala Novinky.cz hovorkyňa pražskej polície Eva Kropáčová.

Na sociálnych sieťach sa začali vo veľkom predávať vstupenky na zápas Česka s Kanadou. Polícia už pred duelom varovala, že tento zápas bude najhorší, čo sa týka predaja falošných vstupeniek. Zároveň hokejový zápas prilákal veľké množstvo fanúšikov.

"Niekoľko desiatok ľudí prišlo už pred zápasom oznámiť, že majú falošné vstupenky, dokonca sa vytvoril rad na mobilnom policajnom mieste, ktorý čakal na to, aby podvod oznámil. Ďalších sme potom prijímali aj na miestnom oddelení po skončení zápasu," uviedla Kropáčová.

Neplatný QR kód

Veľká časť vstupeniek bola s neplatným QR kódom. Všetky obete podvodu boli z českej národnosti. Spôsobená škoda mala len v Prahe presiahnuť milión českých korún, čo je v prepočte na eurá viac ako 40-tisíc.

Vstupenky na zápas boli vopred dlhodobo vypredané a ich cena sa pohybovala od 96 eur do 132 eur.

Zvýšený počet falošných vstupeniek zaznamenali českí policajti aj v poslednom zápase ostravskej skupiny medzi Slovenskom a Švédskom. Prevažne boli obeťami podvodu Slováci.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok