Smrť na palube. Let do Singapuru zasiahli silné turbulencie, zranilo sa vyše 30 cestujúcich

21.5.2024 12:57 , Aktualizované: 21.5.2024 22:38

Jedna osoba zahynula a viac ako 30 ďalších utrpelo zranenia počas letu z Londýna do Singapuru, ktorý postihli silné turbulencie. Celkom tam bolo 211 cestujúcich a 18 členov posádky, uviedla letecká spoločnosť vo vyhlásení, píše BBC.

Lietadlo smerujúce do Singapuru bolo odklonené do Bangkoku a pristálo tam o 15:45 miestneho času.

Obeťou na palube lietadla spoločnosti Singapore Airlines z Londýna do Singapuru je 73-ročný Brit.

"Singapore Airlines vyjadruje hlbokú sústrasť rodine zosnulého," uviedla spoločnosť. Dodala, že spolupracuje s thajskými orgánmi na poskytnutí lekárskej pomoci cestujúcim a vysiela do Bangkoku tím, ktorý poskytne ďalšiu potrebnú pomoc, informuje britský web.

Thajské úrady vyslali na letisko Suvarnabhumi sanitky a záchranné tímy. Zatiaľ nie je jasné, čo presne sa na palube lietadla stalo.

"Zranenia spôsobené silnou turbulenciou sú v kontexte miliónov uskutočnených letov pomerne zriedkavé. Silné turbulencie však môžu byť dramatické a viesť k vážnym zraneniam alebo, žiaľ, v tomto prípade k úmrtiu," povedal pre BBC odborník na všeobecné letectvo John Strickland.

Posádky lietadiel majú prostriedky na predvídanie turbulencií, hoci niektoré časti sveta sú na ne náchylnejšie. Sú tiež vyškolení, ako reagovať na turbulencie, povedal Strickland.

"Nie nadarmo letecké spoločnosti odporúčajú, aby boli bezpečnostné pásy voľne zapnuté počas celého letu, či už je dlhý alebo krátky," dodal.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok