Za okrúhlym stolom sa politické špičky nestretnú. Podľa prezidentky je prioritou upokojenie situácie

20.5.2024 15:16 , Aktualizované: 20.5.2024 16:00

Po útoku na premiéra Roberta Fica sa mohli politickí velikáni stretnúť za okrúhlym stolom. Mohli sa dohodnúť na budúcej komunikácii a upokojovaní verejnosti na Slovensku.

prezidentka Zuzana Čaputová
Foto: TASR/Pavol Zachar

Stretnutie sa malo uskutočniť v utorok (21. mája) popoludní.

"Plánované spoločné stretnutie prezidentky Zuzany Čaputovej a zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho so zástupcami parlamentných strán sa vzhľadom na medializované vyhlásenia niektorých lídrov zajtra popoludní neuskutoční," informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Prioritou je upokojenie

Prezidentka je podľa neho naďalej presvedčená, že najdôležitejšie je upokojenie spoločenskej situácie a zároveň rešpektuje, že si to vyžaduje čas aj trpezlivosť. Ak by sa stanovil nový termín stretnutia lídrov politických strán v parlamente, budú o tom z kancelárie prezidentky informovať.

Podľa opozičnej SaS je zrušenie okrúhleho stola dôkazom, že niektorí politici stále nedokážu prekročiť svoj tieň. "Miesto toho, aby sme našli cestu z nenávisti a dospeli k spoločnému konsenzu na nastolení celospoločenského zmieru, opäť prichádza k rozdeleniu a neochote diskutovať," reagoval predseda SaS Branislav Gröhling. Považuje to aj za vyjadrenie neúcty voči Pellegrinimu a Čaputovej.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok