Vyhrážky a nevraživosť neprestávajú. Trestné oznámenie podal ďalší poslanec

18.5.2024 13:52

Poslanec NR SR a člen strany Hlas-SD Igor Šimko podal trestné oznámenie pre vyhrážanie sa jeho osobe na sociálnych sieťach. Deje sa tak po atentáte na premiéra Roberta Fica. Tvrdí, že "musí nastať nulová tolerancia na agresiu medzi ľuďmi". Napísal o tom na sociálnej sieti.

Igor Šimko
Foto: Facebook/Igor ŠIMKO - poslanec NRSR - HLAS Východniarov

Obáva sa o život

"Ako ústavný činiteľ, poslanec NRSR som vyhodnotil reakcie na sociálnych sieťach voči mojej osobe ako nebezpečné vyhrážanie, ktoré mi bráni aj vo výkone mojej pozície poslanca NRSR medzi ľuďmi," napísal Šimko.

Keďže sa obáva nielen o svoj život, ale aj život svojej rodiny, v Košiciach v sobotu 18. mája podal trestné oznámenie. Vie, že takýto krok už urobili aj ďalší poslanci a týmito prípadmi sa už zaoberajú špecializované útvary OČTK (orgán činný v trestnom konaní - pozn. red.).

Myslí si, že ľudia na Slovensku sa bez ohľadu na ich postavenie musia cítiť bezpečne. "Našou odpoveďou musí byť vzájomná tolerancia názorov medzi ľuďmi a mierových postojov voči sebe," dodal. V piatok podal trestné oznámenie pre vyhrážanie sa aj líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

Pozrite si reportáž zo 17. mája 2024 o tom, že do politiky sa musí vrátiť férovosť.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok