V Európe sa rozšírili vyhrážky smrťou po atentáte na Fica. V Srbsku, Poľsku či Maďarsku rieši takéto prípady polícia

16.5.2024 21:31

Srbská polícia zadržala muža, ktorý je podozrivý, že vyhrážal sa prezidentovi Aleksandarovi Vučičovi pod komentárom k útoku na slovenského premiéra Roberta Fica. Podľa srbských médií to povedal srbský vicepremiér a minister vnútra Ivica Dačić.

Orbán Vučič
Foto: reprofoto: TASR/AP

Vučić na sociálnej sieti X napísal, že ho atentát na Fica šokoval. Slovenského premiéra označil za "veľkého priateľa Srbska i svojho osobného". "Drahý priateľ, modlím sa za teba a za tvoje zdravie," odkázal Vučić Ficovi.

Pod Vučičovým príspevkom sa vzápätí objavili hrozby, že je "ďalší na rade" a že "čoskoro budeme čítať podobné správy o tebe".

Podľa srbských úradov je zadržaným muž z mesta Sombor na severozápade krajiny.

Príklad zo Slovenska

Poľský premiér Donald Tusk na sociálnej sieti X zdieľal príspevok, ktorého autor napísal, že "Slováci nám dali príklad, čo urobiť s Tuskom, ak zničia" chystaný obrí dopravný uzol, ktorý má vzniknúť medzi Varšavou a mestom Lodž. Tusk k tomu dodal, že takýchto príspevkov bolo veľa.

Maďarský provládny web Magyar Nemzet zase uviedol, že stúpenci opozičného politika Pétera Magyara diskutovali o "možnom atentáte na premiéra Viktora Orbána".

Takéto debaty vraj priaznivci Magyarovej strany TISZA viedli na sociálnych sieťach a údajne sa medzi nimi objavil tiež komentár, že "by neplakali, keby niekto zastrelil Viktora".

Péter Magyar v minulosti patril medzi Orbánových spojencov, teraz však jeho vládu obviňuje z rozsiahlej korupcie i toho, že okolo seba vytvorila centralizovanú propagandistickú mašinériu.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok