Gašpar a Bratčikov sa tajne stretli na pôde parlamentu. Valášek ruskému veľvyslancovi vyčíta, že iba bohapusto klamal

15.5.2024 13:08

Poslanec Tibor Gašpar sa v priestoroch parlamentu tajne stretol s ruským veľvyslancom na Slovensku Igorom Bratčikovom. Médiá o tom informoval poslanec Tomáš Szalay. Správu zverejnila agentúra SITA.

28022024_NRSR_Osobitny_vybor_SIS2023653.jpg
Foto: TASRP/Pavol Zachar

V relácii Sobotné dialógy Gašpar verejnosť ubezpečoval, že stretnutie s ruským zástupcom na Slovensku riadne a transparentne oznámi, uvádza SITA.

"Ja to transparentne oznámim. Považujem za prirodzené, ak prejavia aj veľvyslanci záujem sa so mnou stretnúť, že sa s nimi stretnem. Je to v poradí už štvrtý veľvyslanec, ktorý prejavil záujem o stretnutie so mnou," tvrdil Gašpar.

Vo videu nižšie si môžete pozrieť reportáž o rokovaní NR SR.

Dôvodom stretnutia mala byť podľa slov Gašpara vďaka za porážku fašizmu a ukončenie druhej svetovej vojny.

Peter Žiga, podpredseda parlamentu, informoval, že Bratčikova návšteva parlamentu bola ohlásená vo vedení NR SR.

"Zástupcovia iných ambasád sem prišli ako turisti, takto ich aj musíme vnímať," povedal v pléne.

Rozčarovanie Progresívneho Slovenska

Podľa poslanca a podpredsedu PS Tomáša Valáška sa koalícia posunula Slovensko bližšie "k nedemokratickým krajinám ako je Rusko Vladimira Putina".

"Presne v deň, kedy Ficova koalícia ničí RTVS, prijal Tibor Gašpar ako šéf brannobezpečnostného výboru ruského veľvyslanca," kritizuje.

Deň pred vypuknutím vojny na Ukrajine podľa Valáška prišiel ruský veľvyslanec do parlamentu, kde "bohapusto klamal, že Rusko žiadnu inváziu nechystá".

"To, že sú v Smere ľahostajní voči slovenským záujmom a aj ľudským životom na Ukrajine, vieme už dávno. Záležať by im ale mohlo aspoň na rešpekte voči Národnej rade Slovenskej republiky, ktorej ruský diplomat klamal ako Barón Prášil," uviedol Valášek. 

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok