Dankovi už došla trpezlivosť, žiada zvolanie koaličnej rady. Chce vedieť, kto bude Pellegriniho náhradník

14.5.2024 17:17 , Aktualizované: 14.5.2024 17:31

Slovenská národná strana (SNS) požiadala o zvolanie koaličnej rady, chce hovoriť aj o ďalšom fungovaní vládnej koalície po odchode Petra Pellegriniho (Hlas-SD) do Prezidentského paláca. Vyplýva to z vyjadrenia predsedu SNS Andreja Danka.

Andrej Danko
Foto: TASR/Martin Baumann

Chaotické vyjadrenia koaličných partnerov

"Požiadali sme, aj pre niektoré chaotické reakcie koaličných partnerov, o koaličnú radu," uviedol Danko. Verí, že prítomný bude ešte dosluhujúci predseda Hlasu-SD a novozvolený prezident Pellegrini.

"Ak nám nedokážu povedať z Hlasu-SD, kto bude predsedom Hlasu-SD a v akom časovom horizonte, kto bude chodiť na koaličnú radu, tak sa asi štát nebude dať riadiť," dodal. V súvislosti s pozíciou predsedu parlamentu zopakoval, že po víťazstve v prezidentských voľbách Hlas-SD posilnil. Podľa vlastných slov už hovoril aj s Pellegrinim, no viac to nekonkretizoval.

Predseda poslaneckého klubu Hlas-SD Róbert Puci na utorkovej tlačovej konferencii zopakoval, že Hlas-SD nechce otvárať platnú koaličnú zmluvu, ktorá hovorí aj o rozdelení postov v koalícii. Strana trvá na tom, že pozícia predsedu parlamentu jej patrí. Puci však deklaroval, že zvolaniu koaličnej rady sú v strane otvorení.

Pozrite si archívnu reportáž z 23. apríla 2024 o tom, že Pellegrini už má oficiálny prezidentský portrét.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok