Anonym nahlásil bombu na univerzite v Bratislave, poznáme obsah výhražného e-mailu. Prípad má v rukách NAKA

13.5.2024 10:37 , Aktualizované: 13.5.2024 17:17

Anonym prostredníctvom e-mailu nahlásil bombu na Slovenskej technickej univerzite (STU). Zasahovala tam mestská aj štátna polícia. Okolité školy zrušili vyučovanie, polícia prosila ľudí, aby sa tejto oblasti vyhli. Vazovova ulica v centre Bratislavy je už prejazdná.

Školy v okolí rušili výučbu

“E-mailová hrozba súvisiaca s Technickou univerzitou na Vazovovej ulici prišla na viacero adries mestskej polície. Na mieste zasahujú hliadky mestskej polície, ktorá usmerňuje dopravu v spolupráci so štátnou políciou, ktorá vykonáva kontrolu priestorov univerzity,“ napísala doobeda mestská polícia na sociálnej sieti.

Portál Bratislavak priniesol informáciu, že Základná škola Vazovova poslala rodičom e-mail, aby si prišli po deti.

V rukách NAKA

Podľa informácií ta3 si už prípad prevzala Národná kriminálna agentúra (NAKA) a hrozba sa nepotvrdila.

Vyšetrovateľ NAKA začal trestné stíhanie za trestný čin obzvlášť závažného zločinu teroristického útoku. Uviedol to hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

"Vec vyšetruje ako obzvlášť závažný zločin teroristického útoku, za ktorý hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne doživotie," spresnila polícia na sociálnej sieti.

Po nahlásení výhražného e-mailu vyslal Policajný zbor okamžite na miesto svoje zložky. Pyrotechnici a psovodi so špeciálne vycvičenými psami školu podrobne prehľadali. "Zaistili sme digitálne stopy, ktoré sú podrobené dôkladnej analýze. Aj v tomto prípade spolupracujú viaceré útvary polície, odbor počítačovej kriminality, aj domáci a zahraničí partneri," priblížili policajti.

Pozrite si živý vstup redaktorky Štrusovej:

Pozrite si rozhovor s Jurajom Zábojníkom, bezpečnostným analytikom:

Výhražný e-mail

TV Markíza získala výstražný e-mail, ktorý prišiel mestskej polícii a univerzite. V správe autor písal o výbušninách a Islamskom štáte. Spomenul aj to, že bol šikanovaný.

Minulý týždeň dostala polícia vyše 1500 hlásení o bombovej hrozbe po celom Slovensku.

Správa mala byť napísaná “krkolomnou slovenčinou“. Prišla z e-mailovej adresy s koncovkou gmail, na rozdiel od vyhrážok z minulého týždňa, ktré mali ruskú koncovku.

Pozrite si reportáž o bombových vyhrážkach zo 7. mája:

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok