Slovenský autobus mal nehodu v Rakúsku, hlásia viacerých zranených. Šofér prekročil rýchlosť

11.5.2024 10:23 , Aktualizované: 11.5.2024 13:08

Najmenej desať osôb utrpelo zranenia krátko pred polnocou v noci na sobotu pri nehode autobusu so slovenskou poznávacou značkou na diaľnici v rakúskej spolkovej krajine Salzbursko. Informujú agentúra APA a stanica ORF.

Slovenský šofér

Nehoda sa stala pri obci Thalgau. Autobus smeroval do Viedne a vodičom bol 57-ročný Slovák. Narazil do betónovej zábrany oddeľujúcej jazdné pruhy v úseku, kde sa uskutočňujú práce na ceste. Diaľnica bola v mieste nehody uzavretá na približne šesť hodín.

Na mieste zasahovalo viacero sanitiek a vozidiel záchranných zložiek i hasiči. Zranené osoby boli prevezené do nemocníc. Stav troch z nich je vážny.

Prekročená rýchlosť

Rýchlosť autobusu bola v čase nehody približne 100 kilometrov za hodinu, píše APA. Najvyššia povolená rýchlosť v tomto úseku je však 60 kilometrov za hodinu. Úrady príčiny nehody vyšetrujú. Miestna polícia uviedla, že vodič nebol pod vplyvom alkoholu, dodáva APA.

Slovenské veľvyslanectvo vo Viedni poskytuje po nehode slovenského autobusu v Rakúsku konzulárnu asistenciu, uviedol komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí. K prípadu sa zatiaľ rezort bližšie nevyjadril.

"Rezort diplomacie bol o nehode informovaný a naše veľvyslanectvo vo Viedni poskytuje potrebnú konzulárnu asistenciu. Vzhľadom na ochranu osobných údajov sa k detailom prípadu nebudeme vyjadrovať," uviedol komunikačný odbor ministerstva.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok