NHL: Florida zdolala Boston a vyrovnala stav série. Barkov sa blysol s bilanciou 2+2

9.5.2024 06:25

Hokejisti Floridy vyrovnali stav série 2. kola play off NHL s Bostonom na 1:1. V druhom dueli semifinále Východnej konferencie vyhrali doma presvedčivo 6:1, keď sa dvoma gólmi a dvoma asistenciami blysol Aleksander Barkov. V nervozitou poznačenej tretej tretine rozdali arbitri až 146 trestných minút.

Bruins_Panthers_Hockey315853.jpg
Foto:
Bostonu Bruins Justin Brazeau (55) kontroluje puk pri bránení centra Floridy Panthers Sama Reinharta (13) počas prvej tretiny zápasu 2 série 2. kola play off hokejovej NHL v stredu o Stanley Cup , 8. mája 2024, Sunrise, Florida.

Pripísané body

Charlie Coyle síce poslal Boston v prvej tretine do vedenia, no v druhej domáci odpovedali tromi gólmi a rovnaký počet pridali aj v záverečnej časti hry. Okrem Barkova bol štvorbodový aj Sam Reinhart (0+4), Brandon Montour si pripísal gól a dve asistencie.

Brankár Sergej Bobrovskij mal 14 úspešných zákrokov. Boston prehral s Floridou až v šiestom vzájomnom stretnutí v tejto sezóne. Po štvrtom inkasovanom góle Jeremyho Swaymana nahradil v bránke hostí Linus Ullmark.

Nervozita na ľade

Záverečnú desaťminútovku poznačilo množstvo šarvátok, nervozita vyústila aj do bitky medzi hviezdami tímov Matthewom Tkachukom a Davidom Pastrňákom. Obaja dostali okrem päťminútových aj 10-minútové osobné tresty a na ľad sa tak už nevrátili. Tretí zápas série je na programe v noci na sobotu v Bostone.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok