Nevedeli si umývať zuby, kúpali sa v potoku a školu si nepamätajú. Policajti našli deti v lese

ta3
24.4.2024 15:11

Policajti z obce Hluboké nad Vltavou náhodou objavili tri deti, ktoré mali nanajvýš osem rokov. Tie mali aj s matkou živoriť v lesnej chatke. Upozornil web CNN Prima News.

Policie Česko les
X/Policie ČR
Ilustračná snímka.

Podľa portálu nájdené deti nenavštevovali žiadnu vzdelávaciu inštitúciu, na záchod chodili za chatku a umývali sa v blízkom potoku. Úrady bezprostredne konali a matke deti odňali.

"Mestská polícia Hluboká nad Vltavou dostala oznámenie, ktoré spočiatku súviselo úplne s iným prípadom. Vedúca jednej z predajní nahlásila, že na ňu tri osoby pred obchodom pokrikujú a správajú sa vulgárne, tak nás zavolala na pomoc," povedal pre CNN Prima News zástupca strážnika Patrik Brožek, ktorý s kolegom našiel deti z lesnej chatky.

Zlé podmienky

Keď strážnici dorazili na miesto, zistili, že chatka bola rozmerov zhruba 12 metrov štvorcových.

"Na mieste sme videli troch maloletých a jednu dospelú osobu. Po ďalšom riešení a vypytovaní sa detí sme nadobudli dôvodné podozrenie, že pravdepodobne ide o zanedbanie starostlivosti. Od dospelej osoby sme zistili, že matkou by mala byť žena, ktorá patrila medzi nahlásených pri obchode," opísal Brožek.

Deti boli napokon prevezené do nemocnice v Českých Budějoviciach a matke boli podľa úradov odobrané. Podľa informácií z polície je žena matkou desiatich detí. V minulosti jej sociálni pracovníci mali už sedem z nich odobrať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok