Tri neúspešné pokusy o prepadnutie benzínky. Američan sa nevzdal, ako zbraň napokon použil hada

24.4.2024 15:00

V americkom meste Memphis v štáte Tennessee došlo ku kurióznemu prepadnutiu čerpacej stanice. Páchateľ nehrozil či už pištoľou alebo nožom, ale mal okolo krku omotaného 1,5 metra dlhého hada a jeho hlavu namieril na obsluhu. Informoval o tom portál novinky.cz.

Benzínka a had
Foto: Facebook/RS Design Assoc./Profimedia

Podľa denníka The New York Post sa 26-ročný páchateľ predtým, ako vtrhol do obchodu s plazom, dvakrát pokúsil získať peniaze iným spôsobom, píše český web.

Prvýkrát sa na benzínku dostal o druhej hodine ráno. Vošiel dnu a predstieral, že nakupuje, potom pristúpil k pokladni a žiadal hotovosť. To obsluha odmietla.

Lupič odišiel, ale o 30 minút sa vrátil a zopakoval svoju požiadavku. Siahol do vrecka, aby to vyzeralo, že v ňom má zbraň, no ani tentoraz sa k peniazom nedostal.

Keď sa vrátil tretíkrát, mal na krku hada. „Daj mi tie prekliate peniaze!“ zakričal. Rovnako ako pri druhom pokuse, tak aj teraz siahol do batohu, aby to vyzeralo, že hľadá zbraň.

Pokladníčka však v sebaobrane vytiahla z priestoru pod pultom zbraň, čím lupiča prinútila k úteku.

Páchateľ onedlho padol do rúk polície, ktorú upozornila obsluha po prvých dvoch neúspešných pokusoch o lúpež.

Muž skončil vo väzbe, pretože nebol schopný zaplatiť kauciu vo výške 4-tisíc dolárov (asi 3 742,42 eur).

Ďalšie vyšetrovanie ukázalo, že had nebol jedovatý, išlo o užovku, opísal portál novinky.cz.

Zviera skončilo v starostlivosti rodiny lupiča, ktorá sa na druhý deň za incident ospravedlnila a ponúkla sa, že uhradí všetky škody, ktoré jej člen spôsobil.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok