Sú Ficovi ministri dôveryhodní? Prieskum ukázal, kto si polepšil najviac, a komu voliči veria najmenej (+graf)

21.4.2024 13:56 , Aktualizované: 21.4.2024 14:41

Sú členovia vlády Roberta Fica dôveryhodní? Agentúra Focus pripravila exkluzívny prieskum pre TV Markíza. Kto si polepšil najviac a komu Slováci veria najmenej?

Dôvera kolíše aj stúpa

Prieskum ukázal, že najviac dôveryhodnými sú minister práce Erik Tomáš a šéf rezortu školstva Tomáš Drucker. Dôveruje im 47 percent opýtaných, no Tomášovi nedôveruje 47 percent a Druckerovi 44 percent respondentov, uvádzajú tvnoviny.sk.

Tretí v poradí je šéf envirorezortu Tomáš Taraba. Po vzniku vlády mu dôverovalo 35 percent opýtaných, v apríli 2024 je to už 43 percent. Zo všetkých členov Ficovho kabinetu si polepšil najviac.

c

Potom nasleduje minister investícií Richard Raši, ktorý získal dôveru 42 percent opýtaných. Rovnakú dôveryhodnosť majú aj ministerka hospodárstva Denisa Saková a šéf ministerstva vnútra Matúš Šutaj Eštok, ktorý si po Tarabovi najviac polepšil ako druhý, a to o 7 percent.

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková získala 40 percent. Šéf rezortu zahraničia Juraj Blanár a minister financií Ladislav Kamenický majú o percento menšiu dôveru. Šéf rezortu pôdohospodárstva Richard Takáč získal dôveru 35 percent opýtaných.

Fico mierne klesol

Ficovi dôveruje 35 percent respondentov a nedôveruje mu 64 percent, čo značí mierny pokles oproti novembru 2023.

Za predsedom vlády nasledujú minister obrany Robert Kaliňák (34-percentná dôvera), minister dopravy Jozef Ráž (33 percent), šéf rezortu spravodlivosti Boris Susko (30 percent, ministerka kultúry Martina Šimkovičová, ktorej nedôveruje až 65 percent ľudí, a podpredseda vlády pre Plán obnovy a odolnosti a využívanie eurofondov Peter Kmec (25 percent).

Na konci rebríčka sa umiestnil minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi (22 percent).

Pozrite si archívnu reportáž z 13. apríla 2024 o koaličných zmenách očami premiéra.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok