Zomrel spevák Daniel Vali z Maxim Turbulenc. Smrť prišla náhle počas večere s priateľmi

13.4.2024 11:15

Tento rok by so svojou kapelou oslávil 30 rokov na scéne. Zomrel náhle, príčinou bol zrejme infarkt, píše portál cnn.iprima.cz.

daniel vali
Foto: Profimedia

Rád rozdával radosť

Smrť 53-ročného Daniela Valiho šokovala jeho kolegov. „Ešte včera sme sa rozprávali, bol v perfektnom duševnom stave, plný elánu. Je to hrozné. Nemôžem uveriť tomu, čo sa stalo,“ povedal pre CNN Prima NEWS jeho kolega Tomáš Bača alias Timi.

Vali zomrel náhle a nečakane. Bol na večeri s priateľmi, medzi ktorými bol aj bubeník skupiny Divokej Bill.

Všetci sa dobre bavili, Vali rozprával vtipy, zrazu jeho tvár zmenila farbu a bez známok života sa zosunul na zem. Na miesto okamžite dorazila lekárska záchranná služba, ktorá sa ho takmer hodinu snažila oživiť, no neúspešne.

Príčinou smrti bol pravdepodobne infarkt. „Dan nám bude veľmi chýbať. Bol to skvelý chlap, skvelý človek. Rád rozdával radosť, vedel výborne zabaviť ostatných,“ dodal Tomáš Báča pre český portál.

O spevákovi a kapele

Daniel Vali bol rozvedený a s manželkou Ivetou mal dve deti, syna Daniela a dcéru Patríciu.

Maxim Turbulenc je česká popová hudobná skupina z Klánovíc, ktorú v polovici 90. rokov založili Pavel Vohnout, Daniel Vali a Petr Panocha.

Charakteristickým znakom skupiny je využívanie ľudových, folkových alebo inak známych piesní v nových, zvyčajne diskotékových úpravách. Počas svojej existencie získala skupina 18 platinových platní, dodal český web.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok