Islamský štát vyzýva na útoky počas duelov Ligy Majstrov. Zverejnil výhražnú ilustráciu

9.4.2024 12:42

Teroristická organizácia Islamský štát zverejnila výhražnú ilustráciu, v ktorej vyzýva na útoky na štadióny, kde sa v utorok 9. a stredu 10. apríla odohrajú futbalové zápasy štvrťfinále Ligy majstrov. Informovala o tom španielska agentúra Europa Press. Hrozba sa týka štadiónov v Paríži, Londýne a Madride, ktoré očakávajú desaťtisíce fanúšikov.

profimedia-0861570537.jpg
Foto: Profimedia (ilustračná fotografia)

Médiá spriaznené s organizáciou Islamský štát začali šíriť grafiku, na ktorej je zobrazený zakuklený muž so samopalom v ruke a napísané názvy štadiónov, kde sa hrajú futbalové zápasy štvrťfinále Ligy majstrov.

„Všetkých ich zabite,“ vyzýva nápis na ilustráciu potriasanej červenou farbou.

Zápasy štvrťfinále Ligy majstrov sa odohrajú na dvoch štadiónoch v Madride a tiež v Londýne a Paríži. Španielske úrady neoznámili, že by mali nejaké konkrétne poznatky o možných útokoch.

Podľa odborníkov by však ilustrácia mohla osloviť takzvaných osamotených útočníkov a radikálov.

V Španielsku v súčasnosti panuje druhý najvyšší stupeň protiteroristickej bdelosti. Zápasy v Madride bude podľa informácií stanice TVE chrániť rozsiahly aparát zo zhruba 3-tisíc policajtami a strážnikmi.

Úrady sa rozhodli bezpečnostné opatrenia posilniť aj v súvislosti s marcovým útokom pri Moskve, ku ktorému sa Islamský štát prihlásil. Pri streľbe v komplexe Crocus City Hall zahynulo vyše 140 ľudí.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok