VIDEO: Potápač neveril vlastným očiam. V oceáne nakrútil žraloka, ktorý mal v chrbte zarezaný plastový kruh

5.4.2024 20:27 , Aktualizované: 5.4.2024 21:23

Potápačovi sa v Austrálii podarilo natočiť znepokojujúce video. Zábery zachytávajú žraloka s plastovým krúžkom okolo trupu, ktorý sa mu zarezáva do kože.

zralok.png
Foto: reprofoto: Facebook/Forster Dive Centre

Na obľúbenom mieste potápačov v austrálskom Novom Južnom Walese natočili žraločiu samicu s kovovým krúžkom okolo tela, píše The Canberra Times. Žraloka sivého objavil potápač, ktorý zábery zdieľal na sociálnej sieti Facebook.

Dlho neprežije

"Žije s niečím, čo vyzerá ako okrúhly plastový krúžok podobný frisbee a silno sa jej zarezáva do tela," uvádza sa v príspevku potápačského centra Forster na Facebooku.

Samica žraloka je dlhá asi 1,6 metra, no pravdepodobne takto dlho neprežije. Na videu je vidieť veľkú tržnú ranu naprieč jej chrbtom.

Bude sa jej ťažko loviť

"Stratí schopnosť manévrovať v oceáne tak, ako by mala vo svojom prirodzenom prostredí, a nakoniec sa jej bude ťažko loviť," povedal spolumajiteľ potápačského centra Adam Clarke.

"Bude sa jej to stále zarezávať do kože, a tak by to mohlo spôsobiť ešte väčšie poškodenie nervov," dodal. Aktivisti upozorňujú, že toto je jasný príklad toho, ako veľmi sú znečistené svetové moria a oceány.

Žraloky sivé sú chráneným druhom, na východnom pobreží Austrálie žije odhadom 3-tisíc jedincov.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok