Premiér Netanjahu podstúpil operáciu. Po zákroku sa cíti dobre a začína sa zotavovať

31.3.2024 17:01 , Aktualizované: 1.4.2024 09:35

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu podstúpil v nedeľu večer úspešnú operáciu hernie (prietrže). Jeho stav je dobrý a po zákroku sa začína zotavovať. Uviedla to agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie jeho úradu zverejnené v pondelok po polnoci.

Operácia prebehla o 21:00 miestneho času v nemocnici Hadasa v Jeruzaleme. V čase zákroku, ktorému sa podrobil za úplnej anestézie, ho vo funkcii predsedu vlády zastupoval jej podpredseda a minister spravodlivosti Jariv Levin.

Lekári objavili prietrž v sobotu pri rutinnej prehliadke a po konzultáciách sa rozhodli, že premiér podstúpi operáciu po skončení svojich pracovných aktivít. Netanjahuov úrad nekonkretizoval, kde sa hernia nachádzala, najčastejšie v to však býva v oblasti brucha a bokov. Zákrok sa uskutočnil v celkovej anestézii, takže Netanjahua dočasne zastúpil vicepremiér a minister spravodlivosti Jariv Levin.

Pokračuje v programe

Netanjahu už takúto operáciu absolvoval v roku 2013. Vtedy sa k svojím premiérskym povinnostiam vrátil hneď na druhý deň od vykonania zákroku.

Zároveň k nej dochádza v čase, keď je Izrael vo vojne s palestínskym militantným hnutím Hamas v Pásme Gazy, ktorú rozpútal bezprecedentný útok palestínskych kománd na juh Izraela z vlaňajšieho októbra.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok