Bodol neplnoleté, na súd neprišiel. Polícia ho opätovne zatkla a hrozí mu doživotie

15.3.2024 09:55 , Aktualizované: 15.3.2024 11:22

Na banskobystrickom okresnom súde sa začal proces s vysokoškolákom, ktorý vlani na sídlisku Fončorda napadol dve 15-ročné dievčatá. Jedno z nich bodol kuchynským nožom a spôsobil jej vážne zranenia. Keďže pred týždňom na otvorenie procesu neprišiel, polícia ho zatkla a sudkyňa opakovane poslala do väzby.

Začiatok procesu s vysokoškolákom Tomášom sprevádzali silné emócie zo strany rodičov napadnutých dievčat. Ich výpovede pred súdom a spomienky na osudný deň boli plné sĺz. Matky dievčat opisovali ako sa im z minúty na minútu zrútil svet. Traumu prežívajú opakovane, keď o udalosti hovoria.

Dievčatá sa podľa nich ešte aj dnes boja chodiť von, čakajú, že každý, kto ide oproti nim, vytiahne nôž a pichne ich. Strach majú z holohlavého muža s kapucňou. Dcéry sú podozrievavé voči každému. Navštevujú psychológov.

Pozrite si príchod študenta na súd:

Obžalovaný Tomáš a jeho obhajca sa k obžalobe, ktorú predniesol prokurátor odmietli vyjadriť. Mladík povedal, že sa vyjadrí neskôr, ale nie dnes, lebo je vraj pod liekmi.

Prečo 15-ročné dievčatá pred rokom napadol, nie je dodnes jasné. Dovtedy sa nikdy nevideli a ani sa nepoznajú. Vysokoškolák počas vyšetrovania menil výpoveď a povedal, že si to nepamätá. Dokonca uviedol, že dievča sa na jeho nôž napichlo samé. 

Tomáš je obžalovaný zo zločinu vraždy v štádiu pokusu a hrozí mu výnimočný trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie.

WhatsApp Image 2024-03-15 at 09.37.12 (1).jpeg Foto: ta3/Martin Dušička

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok