Zdvorilá návšteva či predvolanie? Haščák prišiel na Úrad policajnej inšpekcie, v budove boli aj čurillovci

ta3/KŽ/
28.2.2024 10:03 , Aktualizované: 28.2.2024 12:44

Na Úrad inšpekčnej služby prišiel v stredu ráno podnikateľ Jaroslav Haščák. Okrem neho prišiel aj jeden z obvinených čurillovcov a advokát Kubina.

Ústavný súd konštatoval porušenie základných práv finančníka Haščáka v kauze Gorila
Foto: TASR/Martin Baumann

Dôvody jeho návštevy na inšpekcii Ministerstva vnútra SR zatiaľ nie sú známe, píše Startitup.sk. Portál uviedol, že je možné, že si Haščáka predvolal vyšetrovateľ inšpekcie v súvislosti s vyšetrovaním kauzy Gorila.

“Len minulý týždeň totiž šéfovi Penty zrušili obvinenie a dôvodom bolo to, že vyšetrovateľka Národnej krimininálnej agentúry bola súčasne policajtkou a poslankyňou za obec Ivanka pri Dunaji, za ktorý poberala plat, a tak vlastne úlohu policajtky plniť nemohla,“ píše Startitup.sk.

Finančník portálu Startitup potvrdil, že absolvoval dvojhodinový výsluch u vyšetrovateľa Úradu inšpekčnej služby. Vypovedal v súvislosti so zásahom v budove Penta, ktorý súvisel s kauzou Gorila.

Čurillovci

Na Úrad inšpekčnej služby prišiel o deviatej aj Štefan Mašín, jeden z obvinených vyšetrovateľov NAKA okolo Jána Čurillu. Krátko po ňom dorazil aj advokát Ján Čurillu a Pavla Ďurku, Peter Kubina.

“Dôvodom ich návštevy v budove je výsluch spolupracujúceho obvineného Petra Petrova alias Tigra, ktorý je taktiež od 9:00 v kancelárii vyšetrovateľa policajnej inšpekcie,“ informuje portál.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok