Agresívny zákrok pred očami dieťaťa preverili. Riaditeľ policajného zboru sa ospravedlnil mužovi, ktorý skončil v putách

21.2.2024 17:00 , Aktualizované: 21.2.2024 22:32

Vlastimila zo Žiliny muži zákona za bieleho dňa vytiahli z vozidla a spútali na rušnej ulici v centre mesta. Na agresívnu scénu sa prizerala jeho trojročná dcéra. A to všetko pre údajne oškretý nárazník. Riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline sa v stredu osobne mužovi, voči ktorému bol vykonaný služobný zákrok, ospravedlnil.

Zistili nedostatky pri zásahu

Riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline po zásahu nariadil kontrolu. Pri postupe príslušníkov polície boli zistené nedostatky.

Riaditeľ sa mužovi osobne ospravedlnil, čo avizoval už skôr, ak by sa naozaj zistilo, že zasahujúci policajti pochybili.

“Zo strany nadriadených Policajného zboru, ktorí sa dopustili pochybenia, budú prijaté opatrenia, aby sa takéto nedostatky v budúcnosti neopakovali,“ uviedla hovorkyňa žilinskej polície Gabriela Kremeňová.

Pred očami dieťaťa

K spomínanému incidentu došlo 8. februára 2024. Polícia prijala hovor od občana, ktorý oznámil útek vozidla z miesta nehody a samotný volajúci ho mal prenasledovať. Polícia vyrazila, aby páchateľa vypátrala.

Vlastimil viezol v aute trojročnú dcéru zo škôlky, keď mu cestu skrížili policajné autá. “Vybehli s pištoľou v ruke, vytiahli ma von. Ja som im ukazoval, že v rukách nič nedržím, že je všetko v poriadku, aby som sa vlastne dozvedel, o čo vôbec ide,“ povedal pre tvnoviny.sk.

Polícia muža spútala v kaluži vody. Vlastimil bol celý premočený a zašpinený, nohavice mal dotrhané. Okrem odrenín dostal od polície aj pokutu 40 eur za to, že ušiel z miesta nehody. 

“Po vykonaní zákroku voči mužovi a ubezpečení sa, že osoba nemá pri sebe zbraň, bolo vodičovi okamžite umožnené komunikovať s dieťaťom nachádzajúcim sa na zadnom sedadle za tmavými oknami vozidla,“ vyjadrila sa hovorkyňa.

Reportáž o incidente si môžete pozrieť nižšie:

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok