Progresívci predstavili nové posily do eurovolieb. Stavili na známu moderátorku aj exporadkyňu viacerých premiérov

20.2.2024 11:11 , Aktualizované: 20.2.2024 13:38

Do eurovolieb ostáva približne päť mesiacov. Progresívne Slovensko predstavilo mená nových kandidátov, ktorých chce poslať do Európskeho parlamentu.

Nové tváre

Do kandidátky, ktorú bude viesť bývalý premiér úradníckej vlády Ľudovít Ódor, sa pridajú aj moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová a bývalý poradkyňa viacerých premiérov Ľubica Karvašová.

Celú 15-člennú kandidátku, ktorá zabojuje o posty v európskych voľbách, predstaví hnutie PS podľa Šimečku neskôr na jar.

Celú tlačovú besedu, na ktorej PS predstavilo mená nových kandidátov, si môžete pozrieť nižšie:

Ľubica Karvašová

Karvašová bola poradkyňou viacerých premiérov, vrátane bývalého premiéra Eduarda Hegera. Patrí k slovenským diplomatkám, vyjadrilo sa hnutie.

“Záujem Slovenska bol u mňa vždy na prvom mieste. V jeho obhajobe som v štátnej správe chcela pokračovať aj po septembrových voľbách, ale moje hodnotové hranice boli prekročené. Som presvedčená, že Slovensko bude prosperovať len vtedy, ak bude pevnou súčasťou Európskej únie, a to nielen ekonomicky, ale aj hodnotovo. Cítim preto zodpovednosť zabojovať za myšlienky európskeho projektu na Slovensku,” dodala Karvašová.

Anketa

Plánujete voliť vo voľbách do Európskeho parlamentu?

Áno
- %
Nie
- %
Nie som spokojný/á s výberom kandidátov
- %
Ešte som nad tým nerozmýšľal/a
- %
Neviem sa vyjadriť
- %
Celkovo hlasov: 2122

Veronika Cifrová Ostrihoňová

Do slovenskej politiky vstupuje tiež moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová. V minulosti bola novinárkou. Dlhodobo sa venuje témam ako práva žien a podpora slabších.

“Rozhodla som sa kandidovať, lebo sledujem dianie v slovenskej politike, rozpravu o trestnom kódexe, najmä časť o znásilneniach. Vidím, ako na pôde európskeho parlamentu zástupcovia Slovenska znevažujú naše demokratické ukotvenie, a pod rúškom obhajoby národných záujmov im v realite škodia. Chcem byť preto hlasom za Slovensko, ako ho poznám ja. Slovensko otvorené, férové, empatické, a silne proeurópske,” zdôraznila Cifrová Ostrihoňová.

Vedúca Odboru komunikácie RTVS Zuzana Vicelová informovala, že jej vstup do politiky je nezlučiteľný s jej pôsobením na obrazovkách RTVS.

„Vzhľadom na odchod moderátorky Veroniky Cifrovej Ostrihoňovej z diskusnej relácie Silná zostava, bude relácia nahradená reprízami talkshow Trochu inak s Adelou,“ uviedla vedúca komunikačného odboru. Informoval o tom spravodajský portál RTVS.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok