Parlament ukončil rokovanie. Rozpravu k novele zákona o oznamovateľoch neotvorili

20.2.2024 09:55 , Aktualizované: 20.2.2024 19:11

Poslanci Národnej rady (NR) SR v závere utorkového rokovania diskutovali o návrhu zákona o preukazovaní pôvodu príjmu a majetku z dielne poslancov z klubu Slovensko, Za ľudí, KÚ. Do rozpravy sa písomne prihlásilo viacero poslancov z tohto klubu. Parlament bude v 9. schôdzi pokračovať opäť v stredu (21. 2.) od 9.00 h.

Poslanci počas dňa prebrali viaceré opozičné návrhy. Hlasovať sa počas celého týždňa nebude. Parlament si totiž odsúhlasil, že hlasovanie o všetkých prerokovaných bodoch bude až o týždeň v utorok 27. februára.

Cieľom novely je zmena kvóra potrebného na podanie návrhu na disciplinárne konanie voči generálnemu prokurátorovi z troch pätín poslancov NR SR na jednu pätinu poslancov.

Ďalšie skrátené konanie

Poslanci mali v utorok ráno začať rokovať o návrhu na skrátené legislatívne konanie k vládnej novele zákona o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) sa však z rokovania ospravedlnil.

Podmienkou otvorenia schôdze je prítomnosť navrhovateľa, ktorým je minister vnútra. Rozpravu o novele zákona o oznamovateľoch protispoločenskej činnosti teda neotvorili. 

Počas celého týždňa by poslanci nemali hlasovať, najbližšie hlasovanie o prerokovaných bodoch ich čaká v utorok 27. februára.

V stredu bude zrejme na rokovaní vlády predložený návrh na štandardný legislatívny proces.

Pozrite si archívnu reportáž z 11. 2. 2024, ktorá opisuje koaličný návrh novely o ochrane oznamovateľov:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok