Čo vám ušlo z V politike: O päť rokov budú Slováci plakať, Rusko potrebujeme, hovorí Danko. Majerského nepresvedčil

Hosťami relácie V politike boli Andrej Danko za SNS a Milan Majerský za KDH. V relácii V politike hovorili napríklad aj o navrhovanom obnovení spolupráce s Ruskom a Bieloruskom.

Danko Majerský V politike vol. 2
Foto: ta3/Marta Gužiňáková
Hostia relácie V politike a moderátor Richard Dírer

Lídra SNS trápi, že KDH spolupracuje s Progresívnym Slovenskom. Mrzí ho, že spolu nerokujú viac, lebo by boli väčšou silou vo vzťahu k Smeru a Hlasu z hľadiska kresťanských hodnôt. Preto je Danko presvedčený, že Korčok nebude dobrým prezidentom ani pre kresťanské ideály KDH, ani pre národné ideály SNS.

Ideály sa rôznia

Majerský na to odpovedal, že by sa nemali baviť o kresťanských ideáloch, lebo Danko predložil návrh o obnovení spolupráce s Ruskom a Bieloruskom.

“To, čo sa deje v Rusku a Bielorusku, je nonsens. Ten agresívny terorizmus vlády, čo je spustený voči ich obyvateľstvu, je niečo nemysliteľné,“ vyjadril sa šéf KDH.

Majerský spomenul, ako v Bielorusku zatkli umelca a spisovateľa, ktorý vystúpil voči vláde. Takisto aj v Rusku sedí líder opozície Vladimir Kara-Murza len preto, lebo si dovolil povedať niečo proti vláde. Majerský to nazval totalitným režimom.

Pre Danka je konflikt na Ukrajine katastrofou a chce mier. Na druhej strane sa nechce stavať do pozície, že Západ je dobrý a Východ zlý. Takú politiku by sme podľa neho nemali robiť. “My Rusko ekonomicky potrebujeme,“ tvrdil v ta3.

Hlavne, nech sa má Slovák dobre

“Na nás bude každý kašlať vo svete. Dôležité je, aby sa Slovák mal dobre. Ten, kto tu žije, Maďar, Róm, Rusín, alebo ak má niekto aj inú orientáciu. Ale nech je najlepšie tým, čo žijú v Slovenskej republike,“ hovoril presvedčene šéf národniarov.

Vyzval Majerského, aby prestal robiť “idiotskú politiku v prospech Spojených štátov“. USA majú na Ukrajine svoje záujmy, hovorí, a konflikt podľa neho vyhovuje svetovým veľmociam.

“Slovensko má tak na päť rokov na vykrytie nákladov na energie. O päť rokov budú kvôli tým drahým západným energiám Slováci plakať. A preto je treba mať dobré vzťahy v Rusku a Bielorusku,“ argumentoval.

Anketa

Názor ktorého politika vás presvedčil viac?

Milan Majerský (KDH)
- %
Andrej Danko (SNS)
- %
Celkovo hlasov: 248

Danko Majerského nepresvedčil

Majerský uviedol, že o Amerike nepovedal ani slovo. Hovoril o tom, ako chce Danko obnoviť kultúrnu spoluprácu s Ruskom a Bieloruskom.

Danko odpovedal, že to preto, lebo je treba držať spoluprácu a netreba diskriminovať hokejistov z KHL, a podľa neho s nimi treba komunikovať aspoň na tejto úrovni. Je presvedčený, že ak konflikt skončí, “všetci tam budú robiť biznisy“.

Majerský oponoval, že ani Danko neverí tomu, čo povedal. Danko sa vyjadril, že verí jednej veci, a to tomu, že potrebujeme lacné jadrové palivo z Ruska a lacný plyn a urobí všetko pre to, aby sa Slováci mali najlepšie.

“Starajme sa o Slovensko. Každý na nás kašle. V Bruseli, v Moskve, vo Washingtone, všade na nás kašlú,“ zhrnul svoj názor prezidentský kandidát.

Nižšie si môžete pozrieť časť relácie, keď sa hostia relácie venovali tejto téme.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok