Majerský chce čo najskôr postaviť nemocnicu Rázsochy, Baláž ju chce na opačnom konci Bratislavy. Zhodli sa, že pandémia bola zle manažovaná

14.2.2024 20:33

Vládna koalícia pokračuje v personálnych výmenách. Svoju funkciu musí nedobrovoľne opustiť hlavný hygienik Ján Mikas. KDH napriek tomu ponúka vláde konštruktívny dialóg pri okrúhlom stole o výstavbe univerzitnej nemocnice a riešení pre zdravotníctvo. Zdvihne koalícia hodenú rukavicu a povie jasné stanovisko, kde a kedy sa bude nemocnica stavať? Neobávajú sa poslanci za KDH, že ich zvyšok opozície bude považovať za zradcov? Porozprávali o tom predseda výboru NR SR pre zdravotníctvo Vladimír Baláž (Smer-SD) a prezident Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov, a zároveň poslanec NR SR František Majerský (KDH).

20240214 - TEMA-DNA
Foto: ta3

Dôležité umiestnenie

„Koncová nemocnica na Slovensku musí byť témou všetkých politických strán. Keď sa začne stavať, môže prerastať nie jedno, ale možno až tri volebné obdobia,“ priblížil Majerský ohľadom Rázsoch.

Téma novej nemocnice je celospoločenská a na „konci dňa má byť spokojný pacient“, povedal poslanec NR SR s tým, že je to hra o čas.

Baláž je za to, aby sa našla nová lokalita nemocnice, aby nebola na západe, ale na východe Bratislavy. Jej umiestnenie nehrá rolu, myslí si jeho oponent.

Predseda výboru pre zdravotníctvo doplnil, že by mala stáť v hlavnom meste Slovenska a nie niekde inde.

Nová hlavná hygienička

„Má všetko vzdelanie a skúsenosti. Budeme čakať, akú dynamiku do úradu prinesie,“ povedal Baláž na margo novej hlavnej hygieničky Tatiany Červeňovej, ktorá nahradila Jána Mikasa.

Za jeho výmenou vidí Majerský politiku. „Namiesto vďaky ich tu verejne pranierujeme. Zastaňme si odborníkov, nemáme ich tak veľa.“

Baláž mu ďakuje za jeho službu, avšak sú veci, kde pochybil. Myslí si, že Mikasovo odvolanie nebolo na základe vyjadrenia predsedu SNS Andreja Danka.

Majerský povedal, že sa máme z pandémie poučiť. Vadí mu, že sa k tejto téme vyjadrujú ľudia, ktorí nie sú odborníci.

Hostia sa zhodli, že pandémia koronavírusu bola zle manažovaná.

Celú reláciu Téma dňa s Petrom Bielikom si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok