Pellegrini potvrdil, že Mikas končí vo svojej funkcii. Nahradí ho žena

13.2.2024 17:01 , Aktualizované: 13.2.2024 22:29

Predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) pre portál pluska.sk potvrdil, že hlavný hygienik Ján Mikas skončí vo svojej funkcii. Už za neho má aj náhradu, bude ňou žena, meno však prezradiť nechcel. To sa prezradí, až keď nastúpi na novú pozíciu.

S výzvou SNS to nesúvisí

Novou hlavnou hygieničkou má byť žena s dlhoročnou praxou v tejto oblasti a „má predstavu o lepšom riadení hygieny na Slovensku“.

Jej meno Pellegrini prezradiť nechcel, známe bude až pri jej uvedení do funkcie, píše pluska.sk.

„Hlavný hygienik Ján Mikas bude odvolaný ešte dnes, najneskôr zajtra,“ uviedol.

Jeho odvolanie s medializovanou výzvou šéfa SNS Andreja Danka nesúvisí. „O výmene pána Mikasa sme hovorili dávnejšie pred tým, ako to avizoval pán predseda Danko. Je to na základe iniciatívy Hlasu a pani ministerky Dolinkovej.“

Chce urobiť z úradu niečo viac

Výmene hlavného hygienika mali podľa Pellegriniho predchádzať dlhé rokovania. „Podmienky pre tento úrad sú tak komplikované, že ich spĺňajú možno traja ľudia na Slovensku.“

K výmene by malo prísť už v najbližších hodinách. „Môžem garantovať, že pôjde o profesionálku. Nejde o žiadnu politickú nomináciu. Chce z úradu urobiť aj niečo viac, aby nemal iba meno, že je represívny. Úrad hlavného hygienika robí aj inú úžasnú prácu, o ktorej často ani netušíme,“ dodal Pellegrini pre portál pluska.sk.

Mikas uviedol, že rozhodnutie o jeho odvolaní berie na vedomie.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok