Posledný pokus. Poslanci sa snažili odvolať Šimkovičovú, pre nedostatok prítomných sa im to nepodarilo

13.2.2024 08:04 , Aktualizované: 13.2.2024 09:14

Martina Šimkovičová zatiaľ zostáva ministerkou kultúry. Parlament sa v utorok opätovne pokúsil otvoriť mimoriadnu schôdzu na odvolanie ministerky kultúry Šimkovičovej. Pre nedostatok poslancov sa rokovanie ukončilo. Prítomných bolo 53 poslancov, rokovanie teda nebolo uznášaniaschopné.

Mimoriadnu schôdzu na odvolanie ministerky kultúry sa zatiaľ ani na tretí pokus nepodarilo otvoriť. Opozícia prišla v skromnom počte. Prítomných bolo 43 poslancov, schôdza nebola uznášaniaschopná. Rokovanie sa posúva o hodinu, ak nebude uznášaniaschopné, predseda NR SR schôdzu ukončí.

Šimkovičová je v Abu Dabí na trojdňovej konferencii UNESCO. Opozícia ju kritizuje za to, že v zahraničí bude o ďalšie tri dni dlhšie.

Ani na druhý pokus

Poslanci Národnej rady SR nebudú v utorok rokovať o návrhu na odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej. V rokovacej sále nebola ani na druhý pokus nadpolovičná väčšina všetkých poslancov, prítomných ich bolo len 53.

Keďže parlament nebol uznášaniaschopný, predseda NR SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) ukončil schôdzu. Zároveň informoval, že v zmysle rokovacieho poriadku bude tento bod mimoriadnej schôdze, teda návrh na odvolanie ministerky, navrhnutý do programu nasledujúcej schôdze NR SR.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok