Policajt Čurilla podal žalobu na poslanca SNS. Ten tvrdí, že za premlčanie vraždy Tupého budú vinní exvyšetrovatelia NAKA

10.2.2024 18:39 , Aktualizované: 11.2.2024 10:17

Policajt Ján Čurilla chce podať žalobu na Romana Michelka (SNS). Rozhodol sa tak po Michelkovych výrokoch, že za premlčanie vraždy Daniela Tupého budú na vine bývalí vyšetrovatelia NAKA.

Ján Čurilla
Foto: ta3
Ján Čurilla.

Informáciu oznámil Čurillov obhajca Peter Kubina s tým, že od Michelka budú žiadať ospravedlnenie a náhradu nemajetkovej ujmy.

Žaloba vo vzduchu

"Je sympatické, že aj tento pán sa chce takýmto nenápadným spôsobom zapojiť do finančnej pomoci nezákonne stíhaným policajtom nezákonne postaveným mimo službu. Takúto možnosť mu poskytneme a peňažnú náhradu nemajetkovej ujmy od neho s vďakou prijmeme," napísal na svojom profile na sociálnej sieti Kubina.

V relácii Sobotné dialógy odvysielanej na RTVS tvrdil, že za prípadné premlčanie vraždy Daniela Tupého budú podľa jeho slov vinní bývalí vyšetrovatelia NAKA a nie novela Trestného zákona, ktorú vládne strany koalície schválili, a ktorá skracuje premlčaciu lehotu za zločiny z 20 na 15 rokov.

Kritika Michelka

"Čurilla nikdy nič nedokázal a je priamo osobne zodpovedný za to, že Tupého vražda nie je vyšetrená. Je to totálny neschopák, ktorý dokáže robiť iba politické veci," povedal Michelko pre RTVS.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok